Νοσηλεύτρια έδινε… ηρεμιστικά ζελεδάκια σε παιδιά – Απομακρύνθηκε μετά από εντολή της Δόμνας Μιχαηλίδου

16-02-2023

Νοσηλεύτρια έδινε… ηρεμιστικά ζελεδάκια σε παιδιά. Τα συγκεκριμένα σκευάσματα δεν υπήρχαν μέσα στο φαρμακείο των εγκαταστάσεων της δομής κοινωνικής πρόνοιας που φιλοξενούσε τα παιδιά. Ήδη με εντολή της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, η νοσηλεύτρια απομακρύνθηκε από τη δομή.

Πρόκειται για Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας στη Δυτική Μακεδονία, στο οποίο εργαζόταν η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια και η οποία είχε προσληφθεί ως έκτακτο προσωπικό λόγω Covid με σύμβαση που έληγε τον Μάιο του 2023.

Πριν από λίγες ημέρες, μια επιμελήτρια της δομής ανακάλυψε ότι η νοσηλεύτρια έδινε κρυφά στα παιδιά, μικρά φυτικά ζελεδάκια τα οποία βοηθούν στον ύπνο. Τα συγκεκριμένα σκευάσματα τα είχε προμηθευτεί εκτός δομής και δεν υπήρχαν μέσα στο φαρμακείο των εγκαταστάσεων.

Αμέσως η επιμελήτρια ανέφερε το περιστατικό στον υπεύθυνο Παιδικης Προστασιας της δομής. Ο υπεύθυνος μίλησε στη συνέχεια με τα παιδιά, τα οποία επιβεβαίωσαν την καταγγελία της επιμελήτριας.

Ακολούθησε έλεγχος εντός της δομής, οπότε και διαπιστώθηκε ότι σε κάποια παιδιά, στα οποία έπρεπε να χορηγηθούν με συνταγή γιατρού ηρεμιστικά σκευάσματα, είχε δοθεί μεγαλύτερη ποσότητα απ’ αυτή που αναγραφόταν στην συνταγογράφηση.

Επιπλέον, κατά τον έλεγχο, εντοπίστηκαν δυο κουτιά με ζελεδάκια ύπνου. Την ίδια στιγμή, ενημερώθηκε το γραφείο της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, διατάχθηκε ΕΔΕ και η υπόθεση με εντολή της Δόμνας Μιχαηλίδου πήγε στην εισαγγελία.