Νοσοκοκομείο Σάμου: Χρυσές δουλειές, για 6 γιατρούς και έναν διευθυντή

26-12-2016

«Χρυσές δουλειές» έκαναν έξι γιατροί και πρώην διοικητικός διευθυντής στο γενικό νοσοκομείο Σάμου, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οποίων εντοπίστηκαν 2,7 εκατ. ευρώ που δεν είχαν δηλωθεί! Την υπόθεση αποκάλυψε έλεγχος της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε προηγηθεί σχετική εισαγγελική παραγγελία για διερεύνηση. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ. ΑΣ.,στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας εξετάστηκε μεγάλος αριθμός φορολογικών και τραπεζικών δεδομένων, ενώ πραγματοποιήθηκε άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, για τη χρονική περίοδο από το έτος 2005 έως και το έτος 2011. 

Από την ανάλυση και επεξεργασία των διαθέσιμων τραπεζικών και φορολογικών δεδομένων, προέκυψε αναντιστοιχία μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των πραγματοποιούμενων τραπεζικών καταθέσεων στους λογαριασμούς των προσώπων, για το υπό εξέταση χρονικό διάστημα. 

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι οι τραπεζικές καταθέσεις, που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους, υπερβαίνουν το σύνολο των δηλωθέντων εισοδημάτων. Μάλιστα, η αναντιστοιχία ξεπερνά το ποσό των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ συνάγεται ότι απέκρυψαν εισοδήματα διαπράττοντας με αυτόν τον τρόπο εκτεταμένη φοροδιαφυγή. 

Για το σύνολο των αποτελεσμάτων της έρευνας, τα οποία παρατέθηκαν σε σχετική «Έκθεση Παράθεσης Φορολογικών και Τραπεζικών Δεδομένων», ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, καθώς επίσης και η αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) για τη διενέργεια περαιτέρω εκτεταμένου φορολογικού ελέγχου.