Νοσοκομεία στα πρόθυρα κατάρρευσης

26-12-2016

Κατά τη σημερινή περιοδεία στα Νοσοκομεία «ΑΓ. ΣΟΦΙΑ» και «ΑΤΤΙΚΟΝ» και μετά τις συναντήσεις που είχαμε ως υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μηλιός και ο υπογράφων έγιναν σαφή τρία πράγματα:

Μετά βίας επαρκούν οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων μέχρι τον Ιούνιο ενώ οι άνεργοι και ανασφάλιστοι πολίτες με χίλιες δυσκολίες καταφέρνουν να νοσηλευθούν στα δημόσια νοσοκομεία και αυτό με τη συνδρομή των υγειονομικών και την ανοχή ορισμένων διοικητών. Αυτό είναι το συμπέρασμα των δύο υποψήφιων ευροβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του Δημήτρη Βαρνάβα προέδρου της ΟΕΝΓΕ και του Γιάννη Μηλιού υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ,μετά την περιοδεία τους στα νοσοκομεία “Αγ. Σοφία” και “Αττικον”.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ μάλιστα σε δημόσια τοποθέτηση του υποστηρίζει ότι ο κος Γεωργιάδης αντιλαμβανόμενος, πως η θητεία της παρούσης κυβέρνησης λήγει τον Ιούνιο, ακολουθεί την τακτική  «γαία πυρί μειχθείτω».

Όσον αφορά μάλιστα τους ανασφάλιστους, όπως καταγγέλλει ο κοος Βαρνάβας το εξιτήριό τους συνοδεύεται από μια τραυματική εμπειρία: τα νοσήλια- υπέρογκα πολλές φορές- αποστέλλονται στο Δημόσιο Ταμείο και επισύρουν μέχρι και κατασχέσεις σπιτιών. “Δηλαδή οι ανασφάλιστοι ασθενείς κινδυνεύουν μετά τη νοσηλεία να μείνουν και άστεγοι”.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης συμφωνα με τον κο Βαρνάβα το ασύλληπτο στον κοινό νου θέαμα που δίνουν τα ράντζα στο ΑΤΤΙΚΟΝ. “Γιατί άραγε, διερωτάται ο κος Βρανάβας, ο λαλίστατος κ. Γεωργιάδης δεν πηγαίνει νύχτα και ασυνόδευτος να δεί το δράμα ηλικιωμένων ανθρώπων, οι οποίοι εκτός από την ασθένεια τους έχουν να αντιμετωπίσουν και τον εξευτελισμό μιας τέτοιας νοσηλείας στη «ναυαρχίδα» του ΕΣΥ;”

 Τέλος ο πρόεδρος τηης ΟΕΝΓΕ και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κ. Γεωργιάδη, αντί να αναζητά με ποιόν θα βάλει στοίχημα, να σιωπήσει ολοσχερώς μέχρι την εκπνοή της θητείας του. “Θα είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει”.