Νοσοκομείο Σαντορίνης: Την παραίτησή του υπέβαλε ο διοικητής – Η επιστολή του

10-09-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Την παραίτησή του στον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη υπέβαλε πριν από λίγο, το απόγευμα της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου ο διοικητής του νοσοκομείου Σαντορίνης Χαράλαμπος Πανοτόπουλος, οποίος συνόδευσε την παραίτησή του με μία ανοιχτή επιστολή προς τους κατοίκους του νησιού.

Συγκεκριμένα, η ανοιχτή επιστολή παραίτησης του Χαράλαμπου Πανοτόπουου έχει ως εξής:

«Αυτή είναι η τελευταία επικοινωνία μου μαζί σας από τη θέση του Αντιπροέδρου της ΑΕΜΥ Α.Ε. και Εντεταλμένου Συμβούλου του Γ.Ν. Θήρας. Ταυτόχρονα με την αποστολή της επιστολής αυτής προς τα ΜΜΕ, εστάλη στον Υφυπουργό Υγείας η επιστολή παραίτησης τόσο δικής μου όσο και του μέλους του Δ.Σ. της ΑΕΜΥ Α.Ε. Κύρου Παγκαλίδη.

Οι εξελίξεις της τελευταίας περιόδου και ειδικά η αναστολή των υπηρεσιακών μεταβολών θέτουν σε ομηρία το προσωπικό του νοσοκομείου και καθιστούν εξαιρετικά δυσχερή έως αδύνατη την άσκηση των καθηκόντων μας, τουλάχιστον όπως εμείς τα αντιλαμβανόμαστε. Πιστεύω πως η επιτάχυνση της αντικατάστασής μας με άτομα που θα χαίρουν της εμπιστοσύνης της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, θα δράσει καταλυτικά και θετικά στη λειτουργία του Γ.Ν. Θήρας.

Φεύγοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια όλο το προσωπικό του Γ.Ν. Θήρας για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει εδώ και τρία χρόνια, ώστε να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας, τόσο στους πολίτες των νησιών μας, όσο και στον τουριστικό πληθυσμό.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια το πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας κο Παύλο Πολάκη για την απόφασή του να μου εμπιστευτεί τη διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας και την έμπρακτη στήριξή του όλο αυτό το διάστημα. Τεράστιας σημασίας για τη λειτουργία του νοσοκομείου ήταν και η αδιάλειπτη στήριξη της Διοικήτριας της 2ης ΔΥΠΕ κας Όλγας Ιορδανίδου, την οποία και ευχαριστώ θερμά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και εσάς για την κατανόηση και την ανοχή σας στα κακώς κείμενα της προηγούμενης περιόδου που αφορούσαν στη λειτουργία του νοσοκομείου. Θα ήθελα να είστε βέβαιοι ότι από πλευράς δικής μου και των συνεργατών μου καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση της εύρυθμης λειτουργίας του και της συνεχούς βελτίωσης των υπηρεσιών του.

Για μένα το να ηγούμαι αυτής της προσπάθειας ήταν μια τεράστια πρόκληση και τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια θα τα θυμάμαι ως τα πιο δύσκολα αλλά και πιο δημιουργικά της ζωής μου.

Την τελευταία αυτή ημέρα της θητείας μου είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΑΕΜΥ Α.Ε. εγκρίθηκε η συνεργασία με ΑΠΥ ενός Καρδιολόγου πλήρους απασχόλησης για ένα έτος και της Παιδιάτρου κας Αγγελάκη Μαρίας για 8 εφημερίες το μήνα, πιλοτικά για 2 μήνες. Επίσης, στις 16 – 18 του τρέχοντος μήνα, κατόπιν της ήδη ολοκληρωμένης προετοιμασίας των τεχνικών εγκαταστάσεων της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, η εγκαταστάτρια εταιρεία των μηχανημάτων θα βρίσκεται στο νοσοκομείο για την εκπαίδευση του προσωπικού στη λειτουργία τους. Ουσιαστικά λοιπόν ξεκινά η λειτουργία της Μονάδας, για την οποία είχαμε δεσμευτεί τους προηγούμενους μήνες.

Εύχομαι να είστε όλοι καλά, να χρειάζεστε το νοσοκομείο όσο το δυνατόν λιγότερο και να βοηθήσετε έμπρακτα τη λειτουργία του προασπίζοντας το δημόσιο χαρακτήρα του, την ισότιμη παροχή υπηρεσιών προς όλους και διαμορφώνοντας συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης για το προσωπικό που ήδη υπηρετεί και για όσους έρθουν στο μέλλον να σας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Πανοτόπουλος Χαράλαμπος

Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΑΕΜΥ Α.Ε.

Εντεταλμένος Σύμβουλος Γ.Ν. Θήρας».