Νοσοκομείο”Λαϊκό”: Εγκαινιάζεται η Πτέρυγα Μεταμόσχευσης Νεφρού και Χειρουργικής Νεφροπαθών

17-05-2017

Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 και ώρα 12:00 εγκαινιάζεται  από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, η Πτέρυγα Μονάδας Μεταμόσχευσης Νεφρού και Χειρουργικής Νεφροπαθών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΛΑΪΚΟ», παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Π. Πολάκη.

Η ανακατασκευή της πτέρυγας που χρηματοδοτήθηκε μέσω δωρεάς εκ μέρους του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και υλοποιήθηκε με τη συνδρομή του Πανελληνίου Συνδέσμου Νεφροπαθών, και σηματοδοτεί  μια νέα εποχή για τη λειτουργία της Μονάδας Μεταμόσχευσης Νεφρού και Χειρουργικής Νεφροπαθών καθώς και συνολικά για το πρόγραμμα μεταμοσχεύσεων του Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ», αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου.  Ειδικότερα, με τη συμβολή της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας πραγματοποιήθηκε η αγορά χειρουργικής τράπεζας, η οποία θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τους σκοπούς του προγράμματος μεταμοσχεύσεων. Επιπλέον ενισχύεται η λειτουργία του ως άνω προγράμματος με την πρόσληψη εννέα (9) νοσηλευτών διπλασιάζοντας άμεσα κατ’ αυτόν τον τρόπο τον αριθμό των πραγματοποιούμενων μεταμοσχεύσεων νεφρού ανά μήνα και μειώνοντας συνακόλουθα τον χρόνο αναμονής κατά το ήμισυ.

Με την παρεχόμενη αναβάθμιση σε επίπεδο υποδομών, εξοπλισμού  και ανθρώπινου δυναμικού η διοίκηση του νοσοκομείου φιλοδοξεί ότι  θα ενισχυθεί το προγράμμα μεταμοσχεύσεων του Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ» με την έναρξη πραγματοποίησης και επεμβάσεων μεταμόσχευσης ήπατος.

Στην τελετή των εγκαινίων που θα πραγματοποιηθεί χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου θα παραβρεθούν μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.