5 τροφές θα σας βοηθήσουν να έχετε υγιή και δυνατά νύχια

Αυγά

Είναι γεμάτα πρωτεΐνη, την οποία τα νύχια χρειάζονται για να αναπτυχθούν σωστά. Ειδικά οι άκρες των νυχιών αποτελούνται κατά κύριο λόγο από πρωτεΐνη, σύμφωνα με τον δρ Chris Adigun, καθηγητή δερματολογίας στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Επίσης τα αυγά περιέχουν βιταμίνη Β, η οποία έχει επίσης αποδειχτεί ότι ευνοεί την ανάπτυξη των νυχιών.

Μπρόκολο

Περιέχει κυστεΐνη, ένα αμινοξύ το οποίο είναι απαραίτητο για να χρησιμοποιήσει ο οργανισμός με τον καλύτερο τρόπο την πρωτεΐνη που καταναλώνετε.

Λάδι καρύδας

Τα υγιεινά λιπαρά, όπως αυτά του ελαίου καρύδας, βοηθούν τον οργανισμό σας να απορροφάει τα θρεπτικά συστατικά των τροφών. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες Α, D, E και Κ, οι οποίες προστατεύουν τα νύχια από το να σπάνε εύκολα.

Κοτόπουλο

Όπως και τα αυγά, έτσι και το κοτόπουλο είναι τροφή πλούσια σε βιταμίνη Β και πρωτεΐνη. Επίσης, περιέχει ψευδάργυρο, ο οποίος μαζί με την βιταμίνη Β και την πρωτεΐνη συντελούν την ιδανική τριάδα των θρεπτικών συστατικών για την καλή ανάπτυξη των νυχιών.

Σπανάκι

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε και Β, καθώς και σε σίδηρο και φολικό οξύ. Όλα αυτά ευνοούν την υγιή ανάπτυξη των νυχιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Νύχια: Αυτές είναι οι 7 καθημερινές συνήθειες που τα καταστρέφουν