Ο ακανόνιστος ύπνος και παράλειψη πρωινού αυξάνουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας στα παιδιά

26-12-2016
Τα παιδιά πλέον τα φορτώνουμε με αρκετές υποχρεώσεις. Εκτός από το σχολείο έχουν τα αθλήματα και τις ξένες γλώσσες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα σημερινά παιδιά να κοιμούνται ακαθόριστες ώρες και να μην έχουν τακτικό πρόγραμμα στον ύπνο τους. Τώρα, έρευνα Βρετανών επιστημόνων δείχνει πως αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας στα παιδιά.
 
Ερευνητές από το Τμήμα Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του University College του Λονδίνου (UCL) ανέλυσαν στοιχεία για παιδιά που γεννήθηκαν από 19.244 οικογένειες.
Θέλησαν έτσι να δουν κατά πόσο οι συνήθειες στον ύπνο και το φαγητό επηρεάζουν τον κίνδυνο να εμφανίσουν παχυσαρκία.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Pediatrics  της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, έδειξαν πως τα παιδιά που κάνουν ακανόνιστο ύπνο και όταν ξυπνάνε, δεν τρώνε πρωινό, έχουν περισσότερες πιθανότητες να παχύνουν.
 
Όπως διαπίστωσαν η επικεφαλής της έρευνας Ιβόν Κέλι και οι συνεγάτες της ο ακανόνιστος ύπνος και η έλλειψη πρωινού αυξάνουν την όρεξη την υπόλοιπη μέρα και την τάση για κατανάλωση τροφίμων και ποτών με πολλές θερμίδες.
Η έρευνα έδειξε επίσης πως αν ένα παιδί γεννιέται από μητέρα που καπνίζει, αυξάνει η πιθανότητα να γίνει υπέρβαρο ή παχύσαρκο
Το ίδιο, επίσης, συμβαίνει αν γεννήθηκε από υπέρβαρη ή παχύσαρκη μητέρα, οπότε το παιδί τείνει να αποκτά παραπανίσια κιλά και το ίδιο.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: