Ο φόβος της σεξουαλικής επαφής μετά τη γέννα

26-12-2016

Το σώμα της γυναίκας περνά ένα τεράστιο σοκ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του τοκετού. Πολλές γυναίκες θεωρούν αυτή την εμπειρία τόσο δραματική που στη συνέχεια φοβούνται να ευχαριστηθούν την ευαίσθητη περιοχή τους και να έχουν ερωτική επαφή με το σύντροφο τους.
Αυτό μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα ανάμεσα στο ζευγάρι μιας και όλοι ξέρουν πως η ερωτική ζωή ενός ζευγαριού είναι κρίσιμη για τη σχέση τους. Η λεχώνα γυναίκα θέλει να ευχαριστήσει τον άντρα αλλά φοβάται κι εκείνος θεωρεί πως πλέον η σύντροφός του δεν τον θέλει. Πως πρέπει ένα ζευγάρι να χειριστεί μια τέτοια δύσκολη κατάσταση;
Καταρχάς οι ειδικοί λένε πως είναι απόλυτο φυσιολογικό για δύο λόγους.
– Είναι απολύτως λογικό μετά από μια γέννα, ιδίως αν ήταν δύσκολη, να φοβάστε πως θα πονέσετε.
– Οι ορμόνες σας ακόμα δεν είναι σε φυσιολογικό επίπεδο και  τα συναισθήματα σας είναι έντονα και μπερδεμένα ενώ είναι λογικό να μην αισθάνεστε πάρα πολύ ερωτική.
Αυτό που θα πρέπει να κάνει η γυναίκα είναι να μην ντραπεί να μιλήσει στον άντρα της, να του εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει και πως αισθάνεται. Ο σύζυγος θα πρέπει να έχει υπομονή και κατανόηση και να γνωρίζει πως πρόκειται απλά για μια φάση που θα περάσει από μόνη της με τον καιρό.
Καλό θα είναι επίσης η γυναίκα, για να βοηθήσει την κατάσταση, να βρει τρόπους χαλάρωσης ώστε σιγά σιγά να ξεπερνάει τον φόβο της. Κάντε γιόγκα, διαλογισμό, πηγαίνετε για μασάζ. Όταν με τον καιρό αισθανθείτε καλύτερα απευθυνθείτε σε μια νταντά ώστε να έχετε λίγο περισσότερο χρόνο με το σύντροφο σας και να προσπαθήσετε ξανά.
Να ξέρετε πάντως πως όλα τα προβλήματα έχουν τη λύση τους. Πόσο μάλλον αυτό!