Ο ιδρώτας μας μαρτυρά την πολιτική μας ιδεολογία

26-12-2016
Κι όμως. Η μυρωδιά του ιδρώτα μας μπορεί και να αποκαλύπτει την πολιτική μας ιδεολογία. Αυτό τουλάχιστον είναι το συμπέρασμα νέας έρευνας Αμερικανών ερευνητών.
 
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Brown στο Rhode Island των Ηνωμένων Πολιτειών ανέλυσαν τα στοιχεία από 146 ανθρώπους, ηλικίας από 18 έως 40 ετών. Οι ερευνητές τους ζήτησαν να αξιολογήσουν μερικά δείγματα ιδρώτα ως προς την ελκυστικότητά τους.
 
Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν στο American Journal of Political Science, έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες επέλεξαν την οσμή εκείνων που ήταν πιο κοντά τους ιδεολογικά, συγκριτικά με τα δείγματα ιδρώτα από ανθρώπους με αντίθετες πολιτικές απόψεις.
 
Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ευρήματα αυτά δείχνουν πως η σχέση μεταξύ της μυρωδιάς του σώματος και των πολιτικών πεποιθήσεων παρέχει ένα σύγχρονο τρόπο συμβατότητας πιθανών συντρόφων.
 
Όπως είπε στην Daily Mail η επικεφαλής της έρευνας, Dr. Rose McDermott «οι άνθρωποι δε μπορούσαν να προβλέψουν την πολιτική ιδεολογία άλλων από τη μυρωδιά, όμως χαρακτήριζαν ως πιο ελκυστική αυτή που ταίριαζε με τις δικές τους απόψεις» και προσέθεσε πως «αυτό με κάνει να πιστεύω ότι η μυρωδιά αποκαλύπτει σημαντικές πληροφορίες για τη μακροχρόνια συγγένεια στην πολιτική ιδεολογία, που ενσωματώνεται σε ένα βασικό συστατικό της υποσυνείδητης έλξης».