Ο μισός πληθυσμός του πλανήτη θα έχει μυωπία σε 30 χρόνια

26-12-2016
Αρκετός κόσμος σήμερα έχει πρόβλημα με την όραση του. Το πιο κοινό πρόβλημα με τα μάτια είναι η μυωπία. Οι προβλέψεις Αυστραλών επιστημόνων για την πάθηση αυτή των ματιών είναι αρκετά δυσοίωνες.
 
Ερευνητές από το Ινστιτούτο Brien Holden Vision στην Αυστραλία λένε πως περίπου 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα έχουν μυωπία έως το 2050.
Όπως προβλέπουν μάλιστα οι ειδικοί, ένας στους πέντε από αυτούς θα έχει και αυξημένο κίνδυνο να χάσει την όραση του.
 
Ποιες θα είναι οι κύριες αιτίες για την αύξηση της μυωπίας; Η έλλειψη φυσικού φωτός ημέρας και οι πολλές ώρες που περνούμε πλέον από μικρά παιδιά μπροστά στις οθόνες των υπολογιστών, των κινητών και των tablets.
 
Οι επιστήμονες λένε πως είναι πάρα πολύ σημαντικό τα παιδιά μας να είναι περισσότερες έξω παρά μέσα στο σπίτι. Έτσι θα έρχονται περισσότερο σε επαφή με το φυσικό φως της ημέρας που είναι το καλύτερο για τα μάτια.
Έτσι επίσης θα έχουν λιγότερο χρόνο για ηλεκτρονικά παιχνίδια στα κινητά και τους υπολογιστές που καταστρέφουν τα μάτια όταν γίνονται για πολλές ώρες.
 
Ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Kovin Naidoo συνιστά επίσης στους γονείς να ελέγχουν τακτικά την όραση του παιδιού τους με τακτικές επισκέψεις στον οφθαλμίατρο και να μην περιμένουν το παιδί τους να παραπονεθεί πως δεν βλέπει καλά για να το πάνε μέχρι τον γιατρό.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: