Ο νούμερο ένας λόγος που κλαίνε συνήθως οι μητέρες

26-12-2016
Η εταιρία Tipping Point Survey στις Ηνωμένες Πολιτείες έκανε μια μεγάλη έρευνα για το  care.com με σκοπό να δοθεί απάντηση σε ένα σημαντικό ερώτημα. Γιατί κλαίνε περισσότερο οι μητέρες;
Για να απαντήσουν στο ερώτημα, οι υπεύθυνοι της έρευνας έδωσαν σε περίπου 1000 γυναίκες να συμπληρώσουν σχετικά ερωτηματολόγια. Οι ερωτήσεις είχαν να κάνουν περισσότερο με το πως ισορροπούν την φροντίδα των παιδιών τους με τις σχέσεις τους.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο κλαίνε οι μητέρες είναι το άγχος και το στρες. Οι περισσότερες απάντησαν πως περνούν 80 ώρες την εβδομάδα φροντίζοντας το σπίτι, επιπρόσθετα από τις ώρες εργασίας τους. Το 11% αργούν να πάνε στη δουλειά ή αναγκάζονται να πουν πως αρρώστησαν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα αφού δεν προλαβαίνουν να τα κάνουν όλα. Οι μισές είπαν πως δεν έχουν αρκετό ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους τους ενώ το 1/3 τσακώνεται με μέλη της οικογένειας τους τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.
Σύμφωνα με την Katie Bugbee, διευθύντρια του Care.com, οι μητέρες θέλουν να είναι καλές σε όλα. Αυτό βέβαια είναι αδύνατον. Πρέπει να ζητούν βοήθεια και κυρίως να σταματήσουν να συγκρίνουν τους εαυτούς τους με τις δικές τους μητέρες αφού οι συνθήκες κάθε εποχής είναι διαφορετικές.