Ο πόλεμος για τις αποκλειστικές

26-12-2016

Διαμάχη μεταξύ των Ιδιωτικών Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας και των Συλλόγων των Αποκλειστικών Νοσοκόμων έχει ξεσπάσει αναφορικά με τη δυνατότητα που έχουν πλέον οι ασθενείς να επιλέγουν αποκλειστική νοσοκόμα μέσω γραφείων ευρέσεως εργασίας. 

Η Πανελλαδική Ένωση Νοσοκόμων Νοσηλευτριών Αποκλειστικής Απασχόλησης «Αλληλεγγύη» κάνει λόγο για ελαστικοποίηση του ελέγχου διάθεσης των αποκλειστικών νοσοκόμων στα νοσοκομεία της χώρας. Επίσης υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη απόφαση, «άνοιξε την πόρτα στα δουλεμπορικά γραφεία τα οποία εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους παίρνοντάς τους πολλά χρήματα για την εξεύρεση εργασίας». 

Από την πλευρά του ο Πανελλήνιος Σύλλογος των Ιδιωτικών Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας (Ι.Γ.Ε.Ε.) αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Ι.Γ.Ε.Ε. έχουν ιδρυθεί και έχουν λάβει άδεια από το Υπουργείο Εργασίας με αυστηρές προϋποθέσεις εδώ και 15 χρόνια, δέχονται συνεχώς ελέγχους από όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους για την επίβλεψη της σωστής λειτουργίας τους και παραδίδουν κάθε εξάμηνο αναλυτικές καταστάσεις στο Υπουργείο Εργασίας καθώς και την Επιθεώρηση Εργασίας για κάθε μεσολάβηση που πραγματοποιούν». 

Παράλληλα, ο Σύλλογος επικαλούμενος στοιχεία του  ΙΚΑ, αναφέρει ότι «στα 100 εκατ. ευρώ το μήνα και στα 1,2 δισ. ευρώ  το χρόνο υπολογίζεται η ζημιά για το ΙΚΑ από αυτήν τη δραστηριότητα των παράνομων αλλοδαπών – ως αποκλειστικές – στους θαλάμους των ασθενών». Προσθέτοντας ότι «το  παραπάνω  γεγονός  έχουμε  καταγγείλει  ως  Σύλλογος  σε  όλα  τα  επίσημα  όργανα  του  κράτους  και  θα  συνεχίσουμε  και  στην  σημερινή  κυβέρνηση».