Ο Πρόεδρος του ΠΦΣ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου διαψεύδει τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά

26-12-2016

Διαψεύδει τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κύριο Μάριο Σαλμά ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κύριος Θεόδωρος Αμπατζόγλου ότι συμφώνησε στην αυστηροποίηση των ποινών για τους φαρμακοποιούς που θα πουλούν φάρμακα σε φαρμακαποθήκες, από ακύρωση της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ μέχρι διακοπή της άδειας όπως δήλωσε σε χθεσινή του συνέντευξη ο κος Σαλμάς στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο κύριος Αμπατζόγλου μιλώντας στο Healthview είπε, ότι σε αυτό που σύμφώνησαν με τον κύριο Σαλμά είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τη θέσπιση μιας διάταξης που θα αναφέρει σαφώς τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται και βεβαίως και να προβλέπει ποινές. Ποινές όμως που θα έχουν να κάνουν με τη βαρύτητα της παράβασης και να είναι και ισομερείς και προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις.

Ο κύριος Σαλμάς σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΠΦΣ καταπίνει την κάμηλο και διυλίζει τον κώνωπα αφού μεταθέτει την αιτία του σοβαρού προβλήματος της έλλειψης των φαρμάκων, στις συγκεκριμένες εξαγωγές που καλύπτουν μόνο το 1% των παράλληλων εξαγωγών.

Τέλος ο κύριος Αμπατζόγλου καλεί τον αναπληρωτή Υπουργός Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες του και να δώσει λύση στο πραγματικό πρόβλημα που είναι οι ελλείψεις των φαρμάκων από την ελληνκή αγορά αφήνοντας κατά μέρος τέτοιου τύπου επικοινωνιακά τεχνάσματα.