Ο θηλασμός κάνει καλό και στην συμπεριφορά των παιδιών

26-12-2016

Αμέτρητες έρευνες έχουν αποδείξει πως το μητρικό γάλα είναι το καλύτερο που μπορεί να πάρει ένα μωρό για την υγεία του και κατά πολλούς τρόπους αναντικατάστατο. Ειδικοί τονίζουν λοιπόν συνεχώς την τεράστια αξία του θηλασμού αφού βοηθά και στο δέσιμο ανάμεσα στη μητέρα και το παιδί. Τώρα, νέα έρευνα Σκωτσέζων επιστημόνων δείχνει πως ο θηλασμός κάνει καλό και στην συμπεριφορά των παιδιών.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης στην Σκωτία παρακολούθησανν και μελέτησαν τη συμπεριφορά 1.500 παιδιών, ηλικίας από 7 έως 11 ετών.
Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως τα παιδιά που είχαν θηλάσει τους πρώτους έξι μήνες της ζωής τους επιδείκνυαν πολύ καλύτερη συμπεριφορά αργότερα στην παιδική τους ηλικία και είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ακόμα πως τα παιδιά είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα στη συμπεριφορά τους εάν είχαν θηλάσει μόνο τον πρώτο μήνα της ζωής τους.
 
Όπως διαπίστωσαν η επικεφαλής της έρευνας, Dr. Ruth Bland και οι συνεργάτες της ο θηλασμός επηρεάζει τόσο την ανάπτυξη του δείκτη νοημοσύνης όσο και της μαθησιακές ικανότητες του παιδιού.

Επίσημα στοιχεία δείχνουν πως όλο και περισσότερες μητέρες εγκαταλείπουν το μητρικό γάλα και τον θηλασμό και στρέφονται στα γάλατα του εμπορίου ενώ και η UNICEF τονίζει πως ο παιδικος διαβήτης που είναι ένα μεγάλο παγκόσμιο πρόβλημα θα μειωνόταν εάν όλες οι μητέρες επέμεναν στον θηλασμό.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: