Όχι πια σεξ στις διακοπές, μόνο …φίλοι!

26-12-2016
Το καλοκαίρι σχεδόν έφτασε και όλοι έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε που θα κάνουμε τα καλοκαιρινά μας μπάνια. Φαίνεται όμως πως η τεχνολογία έχει μπει τόσο για τα καλά στη ζωή μας που δεν μπορούμε να την αποχωριστούμε ούτε κατά τη διάρκεια των διακοπών. Όπως έδειξε νέα Βρετανική έρευνα τα ζευγάρια πλέον στις διακοπές δεν κάνουν σεξ ενώ περνάνε τον χρόνο τους με τα smarthpones στα χέρια.
 
Στην έρευνα, που έγινε για λογαριασμό γνωσής εταιρίας προφυλακτικών συμμετείχαν 2.000 ενήλικες άντρες και γυναίνες. Από αυτούς, το 52% δήλωσε πως προσδοκά να περάσει τις μέρες του με καλύτερο σεξ, αλλά το 60% παραδέχθηκε ότι η πραγματικότητα δυστυχώς δεν ταυτίστηκε με τα θέλω τους.
 
Όπως λένε οι ειδικοί, τα ευρήματα αυτά δεν τους εκπλήσσουν δεδεομένου πως το 40% των ανθρώπων είναι λιγότερο πιθανό να προσπαθήσουν να προκαλέσουν τη σεξουαλική επαφή αν ο σύντροφός τους είναι στο κρεβάτι και ασχολείται με το κινητό.
Επίσης, το 41% παραδέχτηκε ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών τους προτιμούν να περνούν τις ώρες τους με τα κινητά τους παρά ο ένας με τον άλλον.  
 
Πάνω από το 1/4 των ερωτηθέντων παραδέχθηκε ότι η ενασχόληση τους κατά τη διάρκεια των διακοπών με το κινητό έχει επιφέρει καβγάδες με το σύντροφο τους. Συγκεκριμένα, το 59% δήλωσε ότι, είτε ο σύντροφος τους ή και οι δύο αφιέρωναν πολύ χρόνο στις οθόνες, ενώ πάνω από το ήμισυ των ερωτηθέντων δήλωσε πως το αποτέλεσμα αυτής της συνήθειας είναι να «υποφέρει» η σχέση τους.
 
72 από τους ερωτηθέντες παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποιούσαν τα τηλέφωνα τους ακόμα και κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής!
Σχεδόν το 1/5 των συμμετεχόντων στην έρευνα ανέφεραν ότι το κινητό και το tablet υπονομεύουν τη σεξουαλική ζωή τους στις διακοπές. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 1/3 για τις ηλικίες κάτω από τα 35, στις οποίες περιλαμβάνονται τα άτομα τα οποία το πιο πιθανό είναι πως έχουν μεγαλώσει με την τεχνολογία.
Το 15% παραδέχεται ότι κάνει λιγότερο σεξ από ό,τι στο παρελθόν λόγω της ενασχόλησης με την τεχνολογία, ποσοστό που εκτοξεύεται στο 1/4 στα άτομα ηλικίας κάτω των 35 ετών.
 
Οι ειδικοί ασχολήθηκαν ιδιαίτερα και με τα social media. Όπως φάνηκε το 65% των συμμετεχόντων να απαντά ότι «ποστάρει» τρεις φορές την ημέρα και το 42% να παραδέχεται ότι «μοιράζεται» σημαντικές στιγμές από τις καλοκαιρινές του διακοπές κάνοντας αναρτήσεις στα social media παρά με τον σύντροφο του.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: