Όχι πια σεξ; Τι κινδύνους διατρέχετε;

26-12-2016

Μήπως το σεξ δεν είναι στο καθημερινό σας πρόγραμμα; Ίσως να μην πειράζει. Μήπως δεν είναι ούτε στο εβδομαδιαίο… ούτε καν το μηνιαίο σας πρόγραμμα; Τότε ίσως μακροπρόθεσμα κάνετε κακό στην υγεία σας. Πως; Σύμφωνα με μελέτες, δεν είναι μόνο η απόλαυση που χάνετε.

Είστε πιο επιρρεπείς στις ιώσεις
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Wilkes, οι νέοι που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία ή δύο φορές την εβδομάδα, έχουν 30% περισσότερα αντισώματα στον οργανισμό τους.

Έχετε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ακράτειας
Κατά τον οργασμό οι μύες της πυέλου συσπώνται έντονα. Αν παραμένουν αγύμναστοι, αυξάνεται η πιθανότητα εκδήλωσης ακράτειας στο μέλλον.

Έχετε μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Bristol στη Μεγάλη Βρετανία, που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Epidemiology and Community Health», οι άνδρες που κάνουν σεξ δύο ή και περισσότερες φορές την εβδομάδα, έχουν 50% μικρότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Στυτική δυσλειτουργία
Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Medicine έδειξε πως όσο πιο σπάνια κάνει σεξ ένας άντρας, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για την εμφάνιση στυτικών διαταραχών.

Ορθοπεδικά προβλήματα
Κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής απελευθερώνονται στον εγκέφαλο ενδορφίνες. Αυτές, μεταξύ άλλων, συμβάλλουν στη χαλάρωση των μυών, ανακουφίζοντας από μυϊκούς πόνους στη μέση και τον αυχένα.