Όχι στα φάρμακα από μη ειδικούς, προειδοποιεί ο ΕΟΦ

26-12-2016

Στο πλαίσιο της Εκστρατείας ενημέρωσης του κοινού για την ορθή και ασφαλή χρήση των φαρμάκων, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων επισημαίνει στο κοινό να συμβουλεύεται ειδικό -γιατρό ή φαρμακοποιό- προκειμένου να λάβει ένα φάρμακο. Η ορθή χρήση φαρμάκων προστατεύει την υγεία μας αλλά και τη δημόσια υγεία, γι’ αυτό, ο ΕΟΦ προειδοποιεί να μην ακολουθούμε συστάσεις φίλων, συγγενών, συναδέλφων κ.ά. όταν αναζητούμε ένα φάρμακο – πού δε περισσότερο εάν αυτό είναι αντιβιοτικό.

 Δείτε το σχετικό σποτάκι της εκστρατείας με τίτλο «Όχι στα φάρμακα από μη ειδικούς» στην ιστοσελίδα http://ekstrateia.eof.gr, πατώντας το κουμπί «Δείτε το υλικό της εκστρατείας».

Προτεραιότητα του Ε.Ο.Φ. όπως επισημαίνει σε δημόσια ανακοίνωσή του ο Οργανισμός,είναι η προστασία της δημόσιας υγείας σε σχέση με την κυκλοφορία των φαρμάκων και η ενημέρωση του κοινού, με τρόπο απλό, ώστε να αφυπνίσει και να πείσει τους πολίτες για αλλαγή της συμπεριφοράς τους όσον αφορά την κατανάλωση φαρμάκων.

Ο Ε.Ο.Φ. στην προσπάθειά του αυτή, καλεί τους επαγγελματίες της υγείας, τους φορείς του τομέα της υγείας, αλλά και τη φαρμακοβιομηχανία για να στηρίξουν την εκστρατεία του.