“ΌΧΙ” στα HONDOS CENTER από την Περιφέρεια Αττικής στη χρήση της λέξης “pharmacy”

26-12-2016

Όχι στην εταιρεία «HONDOS CENTER» από την περιφέρεια Αττικής στη χρήση της λέξης “pharmacy” που παραπέμπει στην ελληνική “φαρμακείο” μετά από παρέμβαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ο οποίος σε επιστολή διαμαρτυρίας ζητούσε την τήρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας.

Κατάστημά της εταιρείας επί της οδού Ομήρου 4, στην Αθήνα και επί της βιτρίνας αυτού, υφίσταται επιγραφή «Cosmetic Pharmacy», με προφανή σκοπό όπως αναφέρει ο ΠΦΣ, την παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού.

Η Περιφέρεια Αττικής, ενεργώντας και ανταποκρινόμενη άμεσα, με το με  αριθμό πρωτοκόλλου 18943/06.10.2016 έγγραφό της, απευθυνόμενη προς την εταιρεία «HONDOS CENTER» με θέμα «Σχετικά με την χρήση της λέξης «PHARMACY» στην πρόσοψη του καταστήματος επί της οδού Ομήρου» καλεί την ως άνω εταιρεία «όπως διαγράψετε τη λέξη «PHARMACY» (η οποία παραπέμπει στην ελληνική «φαρμακείο»), σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 43 του Ν. 5607/1932».

Στο έγγραφό του ο Π.Φ.Σ. ανέφερε χαρακτηριστικά ότι  ουδείς πλην των νομίμως λειτουργούντων φαρμακείων δύναται να κάνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο χρήση και εμπορική εκμετάλλευση α) της λέξεως «φαρμακείο» (αυτούσια ή των παραγώγων της) σε οποιαδήποτε γλώσσα, και β) του σταυρού πρασίνου χρώματος, (στο κέντρο του οποίου μπορεί να υπάρχει η απεικόνιση του συμπλέγματος φαρμακευτικού σκεύους και φιδιού), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 43 παρ. 1 του Ν. 5607/1932

Αναφερόμενος στην απόφαση της Περιφέρειας ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, τόνισε πως η υποβόσκουσα οικονομική κρίση που  ταλαιπωρεί τους Έλληνες πολίτες δεν δικαιολογεί την επικράτηση του κακώς νοούμενου ανταγωνισμού. Η προστασία της Δημόσιας Υγείας και η τήρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας αποτελεί καθήκον και μέλημα όλων μας».