Όχι στα τελεσίδικα τελεσίγραφα του ΕΟΠΥΥ λένε οι γιατροί της Αθήνας

26-12-2016

Στη σύναψη ατομικών συμβάσεων με ελεγκτικές εταιρείες υποχρεούνται να προχωρήσουν άμεσα οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, για την εκκαθάριση των δαπανών. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να παρέμβει άμεσα και να ανακαλέσει την σχετική διαδικασία. Όπως ενημερώνει, μετά την 3η συνάντηση που είχε η Επιτροπή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Πανυγεινομικού Μετώπου με τις Ελεγκτικές Εταιρείες στις 23/12/2013, ζητήθηκαν διευκρινίσεις για τη διαδικασία ελέγχου και εκκαθάρισης των δαπανών. Οι εκπρόσωποι των ελεγκτικών εταιρειών δεσμεύτηκαν να υποβάλουν εγγράφως τις προτάσεις τους ως τις 31/12/2013. Στις 7/1/2014 ο ΙΣΑ επανήλθε με νέα επιστολή του προς τις Ελεγκτικές Εταιρείες προς υπενθύμιση. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Σύλλογο, έως σήμερα (8/1/2014), καμία έγγραφη πρόταση δεν έχει κατατεθεί στον ΙΣΑ.

Καταλήγοντας ο ΙΣΑ τονίζει ότι «οι γιατροί μας αντιμετωπίζουν μεγάλο βιοποριστικό πρόβλημα με τα δυσβάσταχτα χαράτσια του clawback και του rebate. Δεν αντέχουν άλλο τέτοιου είδους τελεσίδικα τελεσίγραφα από τον ΕΟΠΥΥ που προειδοποιεί ότι θα τους στερήσει τα δεδουλευμένα τους».

Σύμφωνα πάντως με τον σχεδιασμό του ΕΟΠΥΥ, μέχρι τέλη Μαρτίου 2014 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δαπανών του Οργανισμού προς τους παρόχους υγείας. Συνολικά, τρεις ελεγκτικές εταιρίες θα αναλάβουν τον έλεγχο: Accurate A.E., MedNet Hellas A.E. και Total Care Network A.E.