Όχι στο νέο σχέδιο ΠΦΥ από τους γιατρούς ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ

26-12-2016

Απορρίπτουν το νέο σχέδιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που προωθεί του υπουργείο Υγείας, οι γιατροί ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ. Όπως υποστηρίζουν «αποτελεί οπισθοδρόμηση σε προηγούμενες δεκαετίες» και καλούν τον πρωθυπουργό να αναλάβει «πρωτοβουλία». Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ Αττικής. Κατά τη συνέλευση, εκφράστηκαν οι ενστάσεις για το νέο σχέδιο της ΠΦΥ που έχει εξαγγελθεί ενώ τονίστηκε και «η υπολειτουργία των πολυιατρείων σήμερα και η ανάγκη άμεσης στελέχωσης από ειδικευμένους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, με κάθε τρόπο».

Οι γιατροί αποφάσισαν να προσφύγουν άμεσα σε ανώτερους θεσμούς του κράτους «μέχρι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να κατανοήσει ότι πρέπει να σέβεται και θεσμικά τους επιστήμονες με θητεία μακρόχρονη στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, «ο συστηματικός αποκλεισμός των μαζικών φορέων και της Ομοσπονδίας μας από το διάλογο για το σχεδιασμό της ΠΦΥ είναι μελανό που οι εργαζόμενοι δεν έχουν λόγο και άποψη. Το όποιο Σύστημα Υγείας σχεδιάζεται δεν θα προχωρήσει αν πάνω απ΄ όλα δεν ακουστούν οι απόψεις των εργαζομένων».

Και καταλήγει: «η απαξίωση των Συλλογικών Οργάνων αποτελεί ιστορικά όνειδος για οποιαδήποτε κυβέρνηση. Καλούμε τον Πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να παύσει η απαξίωση, που δεχόμαστε καθημερινά από την ηγεσία του Υπουργείο Υγείας. Δεν θα ανεχτούμε άλλον εξευτελισμό, μετά από αυτόν του 2014, από την τότε κυβέρνηση».