Ώδινεν όρος και έτεκε μυν

26-12-2016

Άνθρακες ο θησαυρός; Η απάντηση, προφανώς είναι ναι μετά τη δημόσια τοποθέτηση του διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος βγήκε και είπε, ποιες είναι οι εταιρείες με τις οποίες είχε κάνει συμφωνία ο σταθμός και για ποια ποσά μιλάμε. Οι εταιρείες λοιπόν περί ων ο λόγος, είναι η MSD και η SANOFI, οι οποίες  είχαν συνάψει συμφωνία με τον σταθμό για δίμηνη χορηγία σε εκπομπή ιατρικού περιεχομένου ύψους 800 και 1000 ευρώ το μήνα.

Αυτά είναι τα «τεράστια» ποσά που υπαινισσόταν ο κ. Γεωργιάδης από το πρωί σον τηλεοπτικό σταθμό MEGA; Είναι γνωστό ότι όλες οι φαρμακευτικές εταιρίες προβάλλουν το όνομά τους, ή πραγματοποιούν εκστρατείες ενημέρωσης στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και τα ποσά αυτά είναι μάλλον αρκετά χαμηλά, ειδικά αν πρόκειται για χορηγία σε εκπομπή ιατρικού περιεχομένου όπως φαίνεται ότι είναι η περίπτωση του σταθμού «Στο Κόκκινο».

Στη δικαιοσύνη μετά από όλα αυτά, κατά του υπουργού Υγείας αποφάσισε να προσφύγει ο ραδιοφωνικός σταθμός 105,5 «Στο Κόκκινο», καταθέτοντας  μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση από τις δηλώσεις του κ. Άδ. Γεωργιάδη ότι ο σταθμός στηρίζει τις φαρμακοβιομηχανίες επειδή του δίνουν διαφημίσεις.

Σε ανακοίνωσή του ο ραδιοσταθμός αναφέρει: «Μετά τις προκλητικά απαξιωτικές και συκοφαντικές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στα ΜΜΕ η διεύθυνση του ρ/σ, θέλοντας να διαφυλάξει το κύρος και την αξιοπιστία των μεταδιδομένων του αλλά και των συνεργατών του, την αξιοπιστία του στην διαφημιστική αγορά καθώς και την πιθανότητα διαφυγόντων εσόδων, αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση και αγωγή προκειμένου να σταματήσει η υβριστική και στρεβλωτική πρακτική που ακολουθεί ο Υπουργός θέλοντας να επιβάλει τις απόψεις του στην κοινή γνώμη».