ΟΕΝΓΕ: Δεν εξαιρούνται οι πιστοί από τις οδηγίες για τον κορονοϊό

09-03-2020

Καμία εξαίρεση για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς, δεν περιλαμβάνουν οι συστάσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, ξεκαθαρίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Παράλληλα η ΟΕΝΓΕ εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της «για δημόσιες δηλώσεις κάποιων γιατρών που με απαράδεκτο τρόπο υποτάσσουν την επιστημονική αλήθεια στις προσωπικές θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, χρησιμοποιώντας έτσι αδόκιμα τους επιστημονικούς τους τίτλους για να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη  για σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας».

Όπως έχει ήδη τονιστεί, υπογραμμίζει η ΟΕΝΓΕ, «η μετάδοση των τρεχουσών εποχικών ιώσεων αναπνευστικού (κορονοϊού και γρίπης) γίνεται με σταγονίδια που εκπέμπονται από την στοματοφαρυγγική κοιλότητα και την μύτη πασχόντων.

Γι’ αυτό συνιστώνται τα αναγκαία προφυλακτικά μέτρα. Οι συστάσεις αυτές φυσικά και δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς».

Και συνεχίζει σε σχετική ανακοίνωση, «είναι απαράδεκτο να σιωπούν για τέτοιες αντιεπιστημονικές δηλώσεις τόσο η ηγεσία του αρμόδιου κρατικού οργανισμού (ΕΟΔΥ), όσο και η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ)».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας, καταλήγει, «θα είμαστε και στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της επιστημονικής αλήθειας ενάντια στην μεταφυσική και στον κάθε προέλευσης σκοταδισμό».