ΟΕΝΓΕ: Να μην κλείσει η 9η Πνευμονολογική Κλινική του “Σωτηρία”

03-04-2023

Η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε) καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης να κλείσει η 9η Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Σωτηρία» και τη μεταφροά της στο «Ασκληπιείο» της Βούλας μαζί με δύο Πνευμονολόγους.

“Η μετακίνηση του υπόλοιπου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε άλλες Πνευμονολογικές Κλινικές, ισοδυναμεί με κατάργηση της 9ης Πνευμονολογικής Κλινικής”, σημειώνουν οι γιατροί και επισημαίνουν πως θα υπάρξει περαιτέρω αποδυνάμωση και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στον τομέα της Πνευμονολογίας.

“Στην κλινική εκτός από τη νοσηλεία ασθενών με πνευμονολογικά προβλήματα, επιτελούνται και μία σειρά από εξειδικευμένες εξετάσεις, τόσο σε νοσηλευόμενους όσο και σε εξωτερικούς ασθενείς, ενώ εκατοντάδες παρακολουθούνται κάθε χρόνο στα εξωτερικά της ιατρεία. Σημαντική θέση κατέχει και η εκπαίδευση των ειδικευόμενων γιατρών αλλά και το ερευνητικό έργο”, όπως λένε.

Δείτε τι αναφέρουν στην καταγγελία τους οι γιατροί της ΟΕΝΓΕ:

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Όπως καταγγέλλουν οι συνάδελφοι υπάρχει μία συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης και απαξίωσης της κλινικής εδώ και καιρό. Η συνταγή είναι γνωστή αφού έχει εφαρμοστεί και στο παρελθόν. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις τους για ενίσχυση της κλινικής με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια σε αυτή την κατεύθυνση με απώτερο σκοπό να διαμορφωθούν οι συνθήκες για το οριστικό κλείσιμό της.

Αυτό ακριβώς περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο ΕΣΥ. Συγχωνεύσεις – καταργήσεις κλινικών, τμημάτων και ολόκληρων νοσοκομείων παράλληλα με την ενίσχυση της εμπορευματικής επιχειρηματικής λειτουργίας των ίδιων των δημόσιων νοσοκομείων στα πρότυπα του νοσοκομείου Σαντορίνης, Ανώνυμη Εταιρία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι στο χέρι μας να βάλουμε εμπόδιο στα εγκληματικά τους σχέδια. Καλούμε τα σωματεία, τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς να ενώσουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Σωτηρία. Να κάνουν δική τους υπόθεση τη ματαίωση των κυβερνητικών σχεδιασμών για το κλείσιμο της 9ης Πνευμονολογικής Κλινικής που θα στερήσει από τους πνευμονολογικούς ασθενείς πολύτιμες υπηρεσίες.

Απαιτούμε:

  • Nα μην καταργηθεί η 9η Πνευμονολογική κλινική του Νοσοκομείου «Σωτηρία».
  • Να ενισχυθεί άμεσα με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που απαιτείται για τη λειτουργία της.