Οι άνθρωποι με δυνατότερη πίστη είναι πιο ευτυχισμένοι

25-04-2019

Η θρησκεία παίζει σημαντικό ρόλο στην ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Ιδίως αυτές τις γιορτινές ημέρες, η θρησκεία έρχεται στο προσκήνιο ξανά. Το Ινστιτούτο Για Την Έρευνα της Οικογένειας και των Αξιών, στο Austin του Texas έκανε σχετική έρευνα και βρήκε πως οι πιο θρησκόληπτοι άνθρωποι είναι πιο χαρούμενοι.

Οι ερευνητές πήραν στοιχεία από 15,738 Αμερικανούς ηλικίας από 18 έως 60. Τους έβαλαν να απαντήσουν ένα ευρύ ερωτηματολόγιο και έβγαλαν κάποια ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Η έρευνα έδειξε πως αυτοί που πηγαίνουν στην εκκλησία κάθε εβδομάδα έχουν 45% μεγαλύτερη πιθανότητα να δηλώσουν ευτυχισμένοι σε σύγκριση με το 28% των πιθανοτήτων που έχουν να είναι ευτυχισμένοι αυτοί που δεν εκκλησιάζονται συχνά. Αυτοί που δεν πηγαίνουν ποτέ στην εκκλησία έχουν 4% πιθανότητα να πουν πως είναι ευτυχισμένοι.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Οι ειδικοί λένε πως η ευτυχία όσων εκκλησιάζονται έχει να κάνει με την μεγάλη κοινωνική υποστήριξη που βρίσκουν στην εκκλησία και στις λοιπές θρησκευτικές εκδηλώσεις. Μάλιστα υποστηρίζουν πως αυτή η ευτυχία που προκύπτει από τη συμμετοχή στην εκκλησία διαρκεί στο χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Οι Έλληνες πιστεύουν όλο και λιγότερο στον Θεό