Οι άντρες έχουν πιο συχνά οργασμό από τις γυναίκες

26-12-2016
Μπορεί να φαίνεται παράξενο αλλά είναι αλήθεια. Οι άντρες έχουν πολλούς περισσότερους οργασμούς από της γυναίκες. Αυτό τουλάχιστον έδειξε μεταξύ άλλων, νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων. 
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Indiana στις Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν μελέτες σε 2.850 εθελοντές. 1.497 άντρες και 1.353 γυναίκες. Τους έβαλαν να απαντήσουν ερωτηματολόγια σχετικά με τη σεξουαλική τους δραστηριότητά τον τελευταίο χρόνο.
 
Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση «Journal of Sexual Medicine» έδειξαν πως ενώ οι άντρες έχουν οργασμό όταν κάνουν σεξ με ένα οικείο πρόσωπο στο περίπου 85% των ερωτικών τους επαφών, το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες είναι μόλις 63%.
Βέβαια οι σεξουαλικές προτιμήσεις των γυναικών παίζουν αρκετά μεγάλο ρόλο αφού φαίνεται να επηρεάζουν τη συχνότητα του οργασμού τους, προκαλώντας μεγάλες διακυμάνσεις στο πόσο συχνά φτάνουν στην κορύφωση κατά τη διάρκεια του σεξ. Συγκεκριμένα, οι ομοφυλόφιλες γυναίκες έχουν οργασμό στο 75% των ερωτικών επαφών τους, οι ετεροφυλόφιλες στο 62% και οι αμφιφυλόφιλες στο 58%.
Παρόμοιες διακυμάνσεις στη συχνότητα των οργασμών υπάρχουν και στους άντρες, ανάλογα με τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Μόνο που στη δική τους περίπτωση είναι πολύ μικρότερες. Δηλαδή, 86% για τους ετεροφυλόφιλους, 85% για τους ομοφυλόφιλους και 78% για τους αμφιφυλόφιλους.
 
Οι ειδικοί δεν έχουν μπορέσει ακόμα να εξακριβώσουν ποια είναι η αιτία για τη διακύμανση στη στη συχνότητα των οργασμών ανάλογα με την σεξουαλική προτίμηση. Πιστεύουν πάντως πως οφείλεται στη διάρκεια του σεξ ή η εξοικείωση των γυναικών με το γυναικείο σώμα, καθώς προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι το σεξ ανάμεσα σε δυο γυναίκες διαρκεί πιο πολύ.