Οι άντρες με έξυπνες γυναίκες ζουν περισσότερο

26-12-2016
Έρευνες έχουν δείξει στο παρελθόν πως ο γάμος χαρίζει χρόνια ζωής στον άντρα επειδή οι παντρεμένοι προσέχουν περισσότερο την υγεία τους. Τώρα, Βρετανοί επιστήμονες βρήκαν πως όσοι παντρεύονται έξυπνες γυναίκες ζουν ακόμα περισσότερο.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Aberdeen στη Βρετανία διαπίστωσαν πως οι άντρες που παντρεύονται έξυπνες γυναίκες ζουν περισσότερο. Κι αυτό επειδή είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν άνοια ή Αλτσχάιμερ.
 
Ο επικεφαλής της έρευνας, Lawrence Whalley τόνισε πως ο συνδυασμός καλής διατροφής και η πνευματική εξάσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος για την αποφυγή της άνοιας. 
 
Όπως τόνισε ο Ο Δρ. Whalley μιλώντας σε συνέδριο για τις ψυχικές νόσους που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης η σωστή διατροφή είναι η βασικότερη πρόληψη κατά της ασθένειας και ο λόγος που τα Μέσα Ενημέρωσης έπιασαν μόνο μια φράση “αυτήν την έξυπνης συζύγου”, έχει να κάνει μόνο με το γεγονός πως μια τέτοια γυναίκα μπορεί να επιβάλει στο σπίτι, μια πολύ πιο ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. 
 
Από την έρευνα φάνηκε τέλος πως οι νεαρές κοπέλες που είναι περήφανες για την εξυπνάδα τους είναι πιο ανεξάρτητες και υπεύθυνες μεγαλώνοντας.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: