Οι άντρες που δεν αισθάνονται αρρενωποί είναι πιο βίαιοι

26-12-2016
Μια νέα διαπίστωση για την αντρική συμπεριφορά και ψυχολογία έκαναν Αμερικανοί επιστήμονες. Βρήκαν πως οι άντρες που δεν αισθάνονται αρκετά αρρενωποί τείνουν να υιοθετούν βίαιες και επικίνδυνες συμπεριφορές.
 
Ερευνητές από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών ρώτησαν 600 Αμερικανούς άντρες, ηλικίας από 18 έως 50 ετών, σχετικά με τις αντιλήψεις τους για το ανδρικό φύλο, την αυτό-εικόνα τους και τα επίπεδα βίαιης και επικίνδυνης συμπεριφοράς.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Injury Prevention, έδειξαν πως οι άντρες που θεωρούσαν τους εαυτούς τους λιγότερο αρρενωπούς από το μέσο όρο ήταν πιθανότερο να αναφέρουν ότι είχαν διαπράξει βίαιη επίθεση με όπλο και επίθεση που είχε επιφέρει τραυματισμό στο θύμα.
 
Η έρευνα έδειξε ακόμα πως οι άνδρες που ένιωθαν λιγότερο αρρενωποί και δεν τους ένοιαζε ήταν απίθανο να αναφέρουν βίαιη συμπεριφορά ή επικίνδυνη οδήγηση. 
 
Όπως είπε ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Ντένις Ρέιντι «η μελέτη δείχνει ότι, αν θέλουμε να μειώσουμε τις ανδρικές συμπεριφορές που σχετίζονται με τη βία, θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε τρόπους που έχουν να κάνουν με την αρρενωπότητα, την κοινωνικοποίηση και την αποδοχή των φύλων».
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ;