Οι άντρες προτιμούν τις άπειρες γυναίκες στο σεξ για να κάνουν σχέση

26-12-2016
Η κοινή εντύπωση είναι πως οι άντρες προτιμούν τις γυναίκες που είναι πιο έμπειρες στο σεξ. Αυτό όμως αποδεικνύεται πως ισχύει μόνο για τους άντρες που ψάχνουν μια ευκαιριακή ερωτική σύντροφο. Όταν πρόκειται για μια σοβαρή σχέση, προτιμούν τις γυναίκες με… λιγότερο έντονο ερωτικό παρελθόν.
 
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Cornell στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών έκαναν έρευνες σε 751 φοιτητές.
Τα αποτελέσματα έδειξαν πως υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά όσον αφορά στο ευκαιριακό σεξ για τις γυναίκες και τους άντρες.
 
Αν και το ευκαιριακό σεξ είναι πια για τα καλά στην ζωή των νεαρών ζευγαριών, οι γυναίκες που επιδίδονται σε αυτό χαρακτηρίζονται αρνητικά από τους συνομήλικους τους άντρες. Συγκεκριμένα, σε σχετικό ερωτηματολόγιο, οι περισσότεροι χρησιμοποίησαν τον χαρακτηρισμό ”εύκολες”. Την ίδια στιγμή όμως, οι άντρες που επιδίδονται σε ευκαιριακό σεξ χαρακτηρίζονται έμπειροι και ώριμοι.
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 45% των ίδιων των γυναικών δεν ήθελαν για φίλες τους τις ”έμπειρες” ενώ οι άνδρες είναι ακόμη παραδοσιακοί. Αν και λένε πως είναι απελευθερωμένοι σεξουαλικά, δεν θέλουν η σύντροφος τους να έχει έντονο ερωτικό παρελθόν.
 
Όταν λοιπόν ρώτησαν τους άντρες με ποια γυναίκα θα έκαναν σχέση οι περισσότεροι απάντησαν πως για μια μόνιμη σχέση θα προτιμούσαν μια γυναίκα που να μην έχει έντονο σεξουαλικό παρελθόν ενώ για μια εφήμερη σχέση δεν θα είχαν πρόβλημα να τους πλησιάσει μια πιο έμπειρη γυναίκα.