Οι αρνητικές σκέψεις μας αρρωσταίνουν

26-12-2016
Οι κακές σκέψεις δεν μας χαλάνε μόνο την ψυχολογία και την διάθεση. Μπορούν να έχουν επίπτωση ακόμα και στην υγεία μας. Έρευνα Αμερικανών επιστημόνων έδειξε πως οι κακές μας σκέψεις όντως μπορούν να μας αρρωσταίνουν.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Berkeley βρήκαν πως υπάρχει άμεση σύνδεση του νου με το σώμα. Δεν είναι μυστικό για παράδειγμα πως το υπερβολικό στρες μπορεί να προκαλέσει διάφορα σωματικά συμπτώματα παρόμοια με αυτά των παθολογικών ασθενειών. Στο κεφάλι, στο στομάχι, στο έντερο….
 
Η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Emiliana Simon-Thomas είπε πως «πολλά αρνητικά συναισθήματα, όπως ο θυμός, ο φόβος και η απογοήτευση μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα, όταν μετατραπούν σε μια πιο μόνιμη διάθεση ή αποτελούν τη συνήθη οπτική, με την οποία βλέπει κανείς τον κόσμο».
 
Παλαιότερη έρευνα του 2014 που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Neurology είχε συνδέσει τα υψηλά επίπεδα κυνισμού μετέπειτα στη ζωή με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας, σε σχέση με αυτούς που εμπιστεύονταν πιο εύκολα τους ανθρώπους.
 
Άλλη έρευνα του 2009, που δημοσιεύτηκε στο Circulation μελέτησε τα δεδομένα 100.000 γυναικών είχε οδηγήσει στο συμπέρασμα πως οι πιο κυνικές συμμετέχουσες ήταν πιο πιθανό να εμφανίσουν κάποια καρδιακή ασθένεια.
 
Έρευνα του 2014, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Stroke είχε δείξει πως αυτοί που εμφάνιζαν υψηλά ποσοστά εχθρότητας, καθώς επίσης και χρόνιο στρες και καταθλιπτικά συμπτώματα, διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού, σε σχέση με τους πιο φιλικούς.
 
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: