Οι αυστηροί γονείς μεγαλώνουν παχύσαρκα παιδιά

26-12-2016
Οι γονείς πολλές φορές είναι πιο αυστηροί απ΄όσο χρειάζεται. Νομίζουν πως έτσι θα μεγαλώσουν καλύτερα ένα παιδί με τρόπους και πειθαρχία. Θα πρέπει όμως να το ξανασκεφτούν. Γιατί νέα έρευνα Καναδών επιστημόνων έδειξε πως οι αυστηροί γονείς μεγαλώνουν παχύσαρκα παιδιά.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο McGill στο Montreal του Καναδά χρησιμοποίησαν στοιχεία από τη μελέτη Longitudinal Survey of Children and Youth. Μια έρευνα που γίνεται ανά δύο χρόνια και εξετάζει τον Δείκτη Μάζας Σώματος των παιδιών 11 ετών και κάτω, στον Καναδά.
 
Οι επιστήμονες χώρισαν τους γονείς σε τέσσερις κατηγορίες, ανάλογα με τη συμπεριφορά τους απέναντι στα παιδιά τους: Τους εξουσιαστικούς, τους απολυταρχικούς, τους ανεκτικούς και τους αμελείς.
 
Τα αποτελέσματα της δικής τους έρευνας έδειξαν πως τα νήπια ηλικίας από 2 έως 5 ετών που μεγάλωναν με αυστηρούς γονείς, είχαν 30% περισσότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκα, σε σχέση με εκείνα τα οποία μεγάλωσαν σε πιο τρυφερό σπίτι.
 
Τα μεγαλύτερα παιδιά ηλικίας από 6 έως 11 ετών με αυστηρούς γονείς είχαν 37% περισσότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκα σε σχέση με τα παιδιά που είχαν καλύτερη επικοινωνία με τους γονείς τους.