Οι χαρούμενοι άνθρωποι ζουν περισσότερο

26-12-2016
Το αίσθημα της ευτυχίας στη ζωή μας είναι πάρα πολύ κρίσιμο. Είναι σημαντικό ο άνθρωπος να μπορεί να λέει πως είναι πραγματικά ευτυχισμένος. Τώρα, Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν πως η ευτυχία χαρίζει χρόνια και πως  οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ζουν περισσότερο.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες ρώτησαν 30.000 ενήλικες άντρες και γυναίκες για το εάν είναι ευτυχισμένοι ή όχι.
Στη συνέχεια ανέλυσαν τις ερωτήσεις βάζοντας παράγοντες όπως υγεία, ηλικία, συνήθειες και παρακολούθησαν και την πορεία της ζωής τους για 30 χρόνια.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας,που δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Social Science & Medicine, έδειξαν πως οι άνθρωποι που δήλωσαν δυστυχισμένοι είχαν 14% πιθανότητες να πεθάνουν νωρίτερα από τους ευτυχισμένους. Όσοι δήλωσαν «όχι και τόσο ευτυχισμένοι» είχαν 6% πιθανότητα να πεθάνουν πιο νωρίς.
 
Μάλιστα, αυτά τα ευρήματα φάνηκε να ισχύουν ανεξαρτήτως εισοδήματος, υγείας ή οικογενειακής κατάστασης.
 
Τι φταίει όμως; Τι κάνει στην ευτυχία να μας χαρίζει χρόνια ζωής; Όπως εξηγούν οι ειδικοί, οι άνθρωποι που είναι γενικότερα ευτυχισμένοι και ευχαριστημένοι από τη ζωή τους διαχειρίζονται καλύτερα το άγχος και δεν το αφήνουν να τους κατατρώει. Κάτι που σίγουρα θα μείωνε την ποιότητα της υγείας τους.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: