Οι δεξιόχειρες βγάζουν πιο πολλά λεφτά από τους αριστερόχειρες

26-12-2016
Έρευνα που έκαναν Βρετανοί επιστήμονες σε συνεργασία μετο Πανεπιστήμιο του Harvard στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι αριστερόχειρες δεν γίνονται τόσο επιτυχημένοι οικονομικά όσο οι δεξιόχειρες.
Σύμφωνα με την Daily Mail, Δρ. o Joshua Goodman και οι συνεργάτες του έκαναν έρευνες σε 47.000 ανθρώπους. Βρήκαν λοιπόν πως οι αριστερόχειρες είναι πιο πιθανό να βγάζουν έως και 12% λιγότερα χρήματα, σε σχέση με τους δεξιόχειρες, κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Οι ειδικοί λένε πως αυτά τα ευρήματα καταρρίπτουν την θεωρία πως οι αριστερόχειρες είναι πιο έξυπνοι και ικανοί από τους υπόλοιπους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Economic Perspectives, ένας στους οκτώ χρησιμοποιούν το αριστερό τους χέρι ενώ όσοι γράφουν με το αριστερό τους χέρι αντιμετωπίζουν αρκετά μειονεκτήματα στη ζωή τους.
«Οι αριστερόχειρες εμφανίζουν -οικονομικά και στατιστικά- σημαντικά ελλείμματα ανθρώπινου κεφαλαίου σε σχέση με τους δεξιόχειρες, καθώς επίσης και σταθερά χαμηλότερες γνωστικές δεξιότητες και υψηλότερα ποσοστά ψυχικών και συμπεριφορικών αναπηριών» είπε ο Δρ. Goodman και προσέθεσε πως «η μελέτη αυτή είναι η πρώτη που καταδεικνύει, ότι οι αριστερόχειρες έχουν σταθερά χαμηλότερες αποδοχές στην αγορά εργασίας σε σχέση με τους δεξιόχειρες».