Οι γυναίκες δεν θέλουν αγκαλιές στον ύπνο

26-12-2016
Υπάρχει η κοινή αντίληψη πως οι γυναίκες θέλουν ο σύντροφος τους να τις αγκαλιάζει όταν κοιμούνται. Ιδίως μετά τη σεξουαλική πράξη. Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται να προκύπτει επιστημονικά. Έρευνα που έγινε στην Βρετανία δείχνει πως και οι γυναίκες θέλουν την ησυχία τους και τον χώρο τους όταν κοιμούνται.
 
Η έρευνα που έγινε για λογαριασμό της εταιρείας κρεβατιών και στρωμάτων Silentnight στη Βρετανία έδειξε πως ο 32% των γυναικών δεν αντέχουν τις αγκαλιές στο κρεβάτι, αλλά πιέζουν τον εαυτό τους να τις δεχτεί για να μην προσβάλουν τον σύντροφό τους.
 
Το 55% είπαν πως κάνουν μια γρήγορη αγκαλιά στον άντρα τους, τον καληνυχτίζουν και απομακρύνονται για να κοιμηθούν με την ησυχία τους.
Το 77%, είπαν πως αγκαλιάζουν τον σύντροφό τους έως ότου αυτός αποκοιμηθεί και στη συνέχεια του γυρνούν την πλάτη για να κοιμηθούν κι εκείνες.
 
Γιατί όμως δεν αντέχουν τις αγκαλιές στο κρεβάτι οι γυναίκες; Τι τους φταίει; Οι μισές εθελόντριες είπαν πως το πρόβλημα δεν είναι η ίδια η αγκαλιά αλλά το γεγονός πως όταν μπαίνουν στο κρεβάτι, το μόνο που θέλουν είναι να κοιμηθούν.
Το 0% όμως είπε πως οι αγκαλιές είναι σχεδόν εφιάλτης επειδή δεν τους αρέσει η παρατεταμένη στενή επαφή με τον σύντροφό τους, καθώς το αγκάλιασμα τις κάνει να… ζεσταίνονται και να αισθάνονται άβολα.
 
Μία στις τρεις κάνουν τη χάρη στον σύντροφο τους να τον αγκαλιάζουν το πολύ μια-δυο φορές την εβδομάδα, ενώ η μία στις 20 σχεδόν ποτέ δεν παίρνει αγκαλιά τον σύντροφό της.
Μία στις 10 θα προτιμούσε να ασχολείται με το Facebook στο κρεβάτι, παρά να αγκαλιάζει τον άντρα της.
 
Τι γίνεται όμως με τους άντρες; Το 36% των αντρών λέει πως η έλλειψη αγκαλιάς το βράδυ έχει οδηγήσει σε καυγάδες με το ταίρι τους, ενώ το 22% θέλουν να έχουν αγκαλιά την σύντροφό τους όλη τη νύχτα.
 
Μόλις το 18% των ανδρών εξάλλου παίρνουν αγκαλιά τη σύντροφό τους έως ότου αποκοιμηθεί και μετά της γυρνούν ωραιότατα την πλάτη για να κοιμηθούν με την ησυχία τους.
 
Η μελέτη έδειξε ακόμη πως όσο περνούν τα χρόνια στη σχέση, τόσο μειώνονται οι αγκαλιές ένθεν κακείθεν – με την αγκαλιά να είναι πιθανότερη κατά τους χειμερινούς μήνες για το 41% των ζευγαριών.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: