Οι γυναίκες διαλέγουν περισσότερους συντρόφους τις γόνιμες ημέρες τους

26-12-2016
Οι ελεύθερες γυναίκες που βρίσκονται σε γόνιμες ημέρες είναι πιο πιθανό να επιζητήσουν μεγαλύτερη ποικιλία σε συντρόφους αλλά και να καταναλωτικά προϊόντα από τις παντρεμένες γυναίκες ή τις γυναίκες που δεν είναι σε γόνιμες ημέρες. Αυτό τουλάχιστον έδειξε νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Texas στο San Antonio έκαναν τέσσερις διαφορετικές μελέτες σε 553 γυναίκες ηλικίας από 18 έως και 40 ετών που ήταν έγκυες ή έκαναν θεραπείες με ορμόνες για να συλλάβουν. 
 
Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Journal of Consumer Research, έδειξαν πως οι γυναίκες που δεν ήταν παντρεμένες έψαχναν διαφορετικούς ερωτικούς συντρόφους και είχαν την τάση να επιλέγουν πολλές διαφορετικές μάρκες προϊόντων. Οι παντρεμένες δεν ήταν τόσο καταναλωτικές. Οι ειδικοί λοιπόν συμπεραίνουν πως η πίστη στον σύντροφο συνδέεται και με την  κατανάλωση και μεταφράζεται και σε πίστη για ένα προϊόν. 
 
Όπως λέει η επικεφαλής της έρευνας Δρ. Kristina M. Durante αυτό ισχύει από σοκολάτες μέχρι καλλυντικά τα οποία οι ελεύθερες γυναίκες διαλέγουν σε ποικιλία όταν βρίσκονται στις γόνιμες ημέρες. Όταν όμως ζήτησαν από τις γυναίκες να φανταστούν πως είναι σε μια μόνιμη σχέση αυτή η τάση μειώθηκε ακόμα κι όταν βρίσκονταν σε ωορρηξία.