Οι γυναίκες και οι άντρες κοιμούνται διαφορετικά

26-12-2016
Ο ύπνος είναι σημαντικός τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες. Τώρα όμως, νέα διεθνής έρευνα δείχνει πως οι άντρες κοιμούνται διαφορετικά από τις γυναίκες.
 
Οι επιστημονική ομάδα που έφτιαξε την εφαρμογή Sleep Cycle συγκέντρωσε στοιχεία από 941,300 χρήστες από 50 χώρες για να μπορέσει να βγάλει ορισμένα συμπεράσματα. Θέλησαν να δουν τις διαφορές που παρουσιάζουν οι γυναίκες και οι άντρες στον ύπνο. Κι έβγαλαν όντως μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
 
Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες κοιμούνται περισσότερο από τους άντρες κάθε μέρα της εβδομάδας. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι την Παρασκευή όπου οι γυναίκες κοιμούνται 25 λεπτά παραπάνω από τους άντρες. Αυτό το συμπέρασμα όμως δεν ταιριάζει με το πως αντιδρούν τα δυο φύλλα όταν χτυπά το ξυπνητήρι. 
 
Οι άντρες ξυπνούν πιο χαρούμενοι από τις γυναίκες σε κάθε χώρα εκτός από την Κολομβία, την Πορτογαλία και την Ουκρανία. Σε παγκόσμιο επίπεδο οι άντρες ξυπνούν πιο χαρούμενοι την Κυριακή ενώ οι γυναίκες το Σάββατο.
 
Οι Γιαπωνέζοι άντρες κοιμούνται λιγότερο από όλους ενώ στον αντίποδα τον περισσότερο ύπνο τον κάνουν γυναίκες και άντρες στην Φιλανδία και την Ολλανδία.