Οι γυναίκες που έχουν μεγάλη περιφέρεια κάνουν πιο έξυπνα παιδιά

26-12-2016
Νέα έρευνα έδειξε πως οι γυναίκες που έχουν καμπύλες και έχουν μεγάλη περιφέρεια έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνουν έξυπνα παιδιά. Κι αυτό επειδή οι επιστήμονες βρήκαν πως το λίπος στα οπίσθια είναι είναι πολύ σημαντικό για τη διανοητική ανάπτυξη των παιδιών που θα φέρουν στον κόσμο.
 
Όπως λένε οι ειδικοί, αυτό ίσως εξηγεί γιατί οι γυναίκες έχουν έτσι κι αλλιώς πολύ περισσότερο λίπος απ’ ότι οι άνδρες. Εξηγεί ακόμα γιατί οι γυναίκες δεν χάνουν τόσο εύκολα το περιττό λίπος σε περιοχές όπως η περιφέρεια ή τα οπίσθια τους, που λειτουργούν ως αποθήκες λίπους.
 
Οι επιστήμονες έβγαλαν το συμπέρασμα πως ο οργανισμός της γυναίκες είναι έτσι φτιαγμένος ώστε να κρατά το λίπος και να μπορούν έτσι να δώσουν τις απαραίτητες ουσίες στον εγκέφαλο των παιδιών τους μέσω του θηλασμού.
 
Σύμφωνα με τους ειδικούς, χρειάζεται αρκετό λίπος για τη δημιουργία του νευρικού συστήματος και οι αποθήκες στα σημεία αυτά του γυναικείου σώματος εξυπηρετούν αυτόν τον σκοπό. Γιαυτό εξ’΄άλλου και οι γυναίκες χάνουν λίπος όταν θηλάζουν.
 
Έτσι, την επόμενη φορά που θα παραπονεθείτε για την μεγάλη σας περιφέρεια δείτε την Jennifer Lopez και την Kim Kardashian που έκαναν καριέρα από τις καμπύλες τους. Και σκεφτείτε πως αυτές οι καμπύλες ίσως στο μέλλον βοηθήσουν τα παιδιά σας να είναι πιο έξυπνα.