Οι γυναίκες που γίνονται μητέρες μετά τα 25 είναι πιο υγιείς στα 40

26-12-2016
Στις ημέρες μας οι γυναίκες αποκτούν το πρώτο τους παιδί σε ολοένα και μεγαλύτερη ηλικία. Κάτι η οικονομική κρίση, κάτι οι ρυθμοί της ζωής, κάτι οι περιβαλλοντολογικές και διατροφικές συνθήκες… Ίσως όμως αυτό να μην είναι τελικά και τόσο κακό. Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως οι γυναίκες που αποκτούν το πρώτο τους παιδί μετά τα 25 είναι πιο υγιείς στα 40 τους.
 
Ερευνητές από Κρατικό Πανεπιστήμιο του Ohio στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέλυσαν τα στοιχεία 3.348 γυναικών που είχαν πάρει μέρος στην έρευνα National Longitudinal Survey of Youth 1979
Κάθε μια από αυτές τις γυναίκες απέκτησε το πρώτο της παιδί ανάμεσα στις ηλικίες 15 και 35 ενώ στη διάρκεια της έρευνας κλήθηκαν να απαντήσουν δυο φορές σε ειδικά ερωτηματολόγια σχετικά με την υγεία τους.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας με τίτλο National Vital Statistics Report, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Journal of Health and Social Behavior, έδειξαν πως οι γυναίκες που είχαν γεννήσει μετά την ηλικία των 25 δήλωσαν πως είχαν πολύ καλύτερη υγεία στα 40 από αυτές που είχαν γεννήσει σε μικρότερη ηλικία.
 
Η έρευνα έδειξε ακόμα πως οι γυναίκες που έκαναν παιδί όντως παντρεμένες είχαν καλύτερη υγεία στη μέση ηλικία από αυτές που έκαναν παιδί εκτός γάμου.
 
Όπως εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Kristi Williams τα ευρήματα αυτά μας δείχνουν πως οι γυναίκες πρέπει να περιμένουν μέχρι την κατάλληλη ηλικία ώστε να γίνουν μητέρες.
Όπως φαίνεται το σώμα τους είναι σε πολύ καλύτερη θέση να αντεπεξέλθει μια εγκυμοσύνη και έναν τοκετό μετά τα 25 παρά στην εφηβεία ή την αρχή της ενηλικίωσης.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: