Οι γυναίκες θέλουν περισσότερο τους άντρες που αγαπούν τα μωρά

26-12-2016
Μπορεί να είναι κάτι που έχουμε δει στις ταινίες. Ο άντρας με ένα χαριτωμένο μωρό στην αγκαλιά περιστοιχισμένος από ωραίες κοπέλες τις οποίες ελκύει όπως τις μέλισσες το μέλι. Τώρα, η επιστήμη δίνει βάση σε αυτό το φαινόμενο και αποδεικνύει πως οι γυναίκες έλκονται από τους άντρες του αγαπούν τα μωρά.
 
Η νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Human Behavior in the Social Environment και είχε σκοπό να δείξει πως πραγματικά αντιδρούν οι γυναίκες στη θέα ενός άντρα με ένα μωρό στην αγκαλιά. Οι επιστήμονες λοιπόν έστειλαν έναν άντρα με ένα μωρό σε μια γειτονιά γεμάτη φοιτήτριες και κάθισε σε ένα παγκάκι δίπλα στις νεαρές φοιτήτριες. Μετά από λίγο, έφτασε μια γυναίκα που έκανε την αδελφή του με ένα μωρό στην δική της αγκαλιά και έκατσε στο παγκάκι δίπλα στις γυναίκες.
 
Στις μισές περιπτώσεις, ο άντρας έπαιζε με το μωρό, μιλούσε μαζί του και το φιλούσε ενώ στις άλλες μισές περιπτώσεις το αγνοούσε.
Στη συνέχεια μιλούσε με τις φοιτήτριες και ζητούσε το τηλέφωνο τους. Η επιτυχία του στο αντίθετο φύλλο ήταν φυσικά πολύ καλύτερη όταν προηγουμένως είχε παίζει με το μωρό και το είχε φιλήσει. Το 40% του έδωσε το τηλέφωνο του όταν έδειξε αγάπη προς το μωρό ενώ όταν το είχε προηγουμένως αγνοήσει του έδωσαν το τηλέφωνο τους μόλις το 12% των γυναικών.