Οι ηλικιωμένοι με πιο θετική ματιά στα γηρατειά αντέχουν περισσότερο το στρες

26-12-2016

Όταν οι άνθρωποι περνούν μια ορισμένη ηλικία αρχίζουν και σκέφτονται τα γηρατεία που πλησιάζουν. Αυτό φυσικά τους ρίχνει ψυχολογικά. Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως οι άνθρωποι που βλέπουν τα γηρατειά με μια πιο θετική ματιά αντιμετωπίζουν καλύτερα το στρες.

Ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν 43 ενήλικες ηλικίας από 60 έως 96 ετών.
Οι εθελοντές έπρεπε να απαντούν καθημερινά σε ένα ειδικό ερωτηματολόγιο σχετικά με το πως αντιλαμβάνονται και αντιμετωπίζουν τα γηρατειά.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση The Journals of Gerontology: Series B, έδειξαν πως οι ηλικιωμένοι που βλέπουν πιο θετικά τα γηρατειά και δεν τα φοβούνται ζουν περισσότερο και μπαίνουν λιγότερο στο νοσοκομείο.
 
Από την έρευνα φάνηκε ακόμα πως οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας με μια πιο θετική ματιά προς το γήρας αντιμετωπίζει καλύτερα το στρες. Ίσως για αυτό έχουν και λιγότερα προβλήματα υγείας, όπως για παράδειγμα καρδιαγγιακά, τα οποία θα μπρούσαν να τους οδηγήσουν στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: