Οι μαθητές που ξενυχτούν στέλνοντας μηνύματα δεν πετυχαίνουν στο σχολείο

26-12-2016
Οι μαθητές πλέον έχουν το δικό τους κινητό από το Δημοτικό. Αυτό δίνει ασφάλεια στους γονείς που μπορούν να τα βρίσκουν οποιαδήποτε στιγμή. Έχει όμως και τα αρνητικά του. Έρευνα Αμερικανών επιστημόνων έδειξε πως οι μαθητές που ξενυχτούν στέλνοντας μηνύματα στο κινητό τους δεν πάνε καλά στο σχολείο.
 
Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Rutgers στο New Jersey των Ηνωμένων Πολιτειών εξέτασαν 1.537 μαθητές. Αντιστοίχησαν τους βαθμούς τους με το εάν έστελναν μηνύματα με το κινητό πριν ή μετά το σβήσιμο των φώτων στο δωμάτιο τους.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Journal of Child Neurology, απέδειξαν αυτό που υποψιάζονταν όλοι.
Πως τα παιδιά που ξενυχτούσαν στέλνοντας μηνύματα ακόμα και αφού είχαν σβήσει τα φώτα είχαν χαμηλότερους βαθμούς από τα παιδιά που κοιμόντουσαν αμέσως.
 
Και γιατί παρατηρείται αυτό; Η απάντηση είναι αρκετά απλή. Όπως εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας, Dr Xue Ming τα παιδιά στερούνται ύπνο όταν ξενυχτούν για να επικοινωνούν όλη τη νύχτα με τους φίλους τους. Αυτό φυσικά έχει επιπτώσεις και στις μαθησιακές τους ικανότητες την επόμενη ημέρα.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: