Οι νέοι κοιμούνται λιγότερο απ’ ότι πρέπει

26-12-2016
Αμέτρητες έρευνες έχουν επισημάνει την ανάγκη του σωστού και αρκετού ύπνου. Και οι ειδικοί πάντα έλεγαν στους εφήβους να κοιμούνται 8-9 ώρες κάθε βράδυ ώστε για να έχουν καλή υγεία και ανάπτυξη. Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων βέβαια δείχνει πως οι νέοι δεν ακολουθούν την συμβουλή αυτή.
 
Οι Αμερικανοί ερευνητές κατέγραψαν τις συνήθειες ύπνου ομάδας εφήβων ηλικίας 12 έως 17 ετών και τους πήραν συνεντεύξεις για τη διατροφή και τη χρήση των νέων τεχνολογιών. 
 
Τα αποτελέσματα, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ιατρική Επιθεώρηση «Pediatrics», έδειξε πως το 80% των εφήβων δεν κοιμάται όσο θα έπρεπε.
Μάλιστα, από Δευτέρα ώς Παρασκευή κοιμόταν ένα οκτάωρο μόλις το 20,6% των εφήβων ενώ οι υπόλοιποι κοιμόντουσαν πολύ λιγότερο, κάποιοι ακόμα και 5 ή 6 ώρες. 
 
η έρευνα έδειξε ακόμα πως αυτοί που κοιμόντουσαν λιγότερο έπιναν περισσότερα ροφήματα με καφεΐνη και περνούσαν τις περισσότερες ώρες ασχολούμενοι με τους υπολογιστές τους μετά τις 9 το βράδυ. Ποιο είναι το φυσικό επακόλουθο; Το 33% είπε πως τους έπαιρνε ο ύπνος στο σχολείο. 
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: