Οι πατεράδες που βοηθούν στο σπίτι κάνουν πιο φιλόδοξες κόρες

26-12-2016

Μπορεί να ακούγεται παράξενο είναι όμως αληθινό. Οι πατεράδες που βοηθούν συχνά με τις δουλειές του σπιτιού, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να μεγαλώσουν κόρες με περισσότερη φιλοδοξία. Αυτό τουλάχιστον έδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολούμπια στον Καναδά.
Η Δρ. Alyssa Croft ήταν η επικεφαλής της έρευνας. Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Psychological Science έδειξαν πως παρά το γεγονός πως η γυναίκα σήμερα έχει πολύ μεγαλύτερο ρόλο στην κοινωνία, το νοικοκυριό πάλι πέφτει επάνω της περισσότερο. Η έρευνα έδειξε ακόμα πως ακόμα και οι άντρες που υποστηρίζουν την πλήρη ισότητα του φύλου, δεν περνάνε αυτό το μήνυμα και στις κόρες τους. Μένουν δηλαδή στα λόγια ενώ οι πράξεις δείχνουν πως η μητέρα κάνει πάλι τις περισσότερες τις δουλειές μέσα στο σπίτι.
Αυτό, σύμφωνα με την έρευνα, οδηγεί τις κόρες να στα ονειρευτούν έναν ρόλο πιο γυναικείο για ζωή τους, όπως το να φροντίσουν τα παιδιά και το σπίτι. Όταν όμως ο πατέρας δείξει και στην πράξη πως υπάρχει πραγματική ισότητα μέσα στο σπίτι, αυτό μπορεί να οδηγήσει την μικρή κόρη να σκεφτεί πως μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα στη ζωή της στο μέλλον.