Οι πιο αρρενωποί άνδρες έχουν σπέρμα “β΄διαλογής”

26-12-2016

Μπορεί οι περισσότερες γυναίκες να προτιμούν φυσικά τους πιο ωραίους άντρες. Ακόμα και να νομίζουν πως το θεληματικό πηγούνι, τα μεγάλα μάτια, τα ψηλά ζυγωματικά και η ίσια μύτη να είναι δείγματα καλών γονιδιων και καλής υγείας. Ξανασκεφτείτε το.
Επιστήμονες από την Ισπανία, την Αυστραλία και την Κολομβία έκαναν μια έρευνα που ανατρέπει όλα όσα φανταζόμασταν ή υποπτευόμασταν μέχρι σήμερα. Η μελέτη δημοσιεύεται στο Journal of Evolutionary Biology και σύμφωνα με αυτή, οι άντρες με τα ωραιότερα χαρακτηριστικά έχουν και τη χειρότερη ποιότητα σπέρματος.
Οι ερευνητές ανέλυσαν το σπέρμα 50 φοιτητών από το Πανεπιστήμιο της Βαλένθια και στη συνέχεια μια ομάδα εθελοντών αξιολόγησε τις φωτογραφίες τους.Πραγματοποίησαν επίσης μια ανθρωπομετρική ανάλυση των χαρακτηριστικών του προσώπου τους, μετρώντας το μέγεθος των ματιών, το πλάτος των ζυγωματικών αλλά και άλλα στοιχεία που κάνουν τον άντρα να χαρακτηρίζεται ωραίος. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων έδειξαν ότι οι άνδρες με τα πιο αρρενωπά χαρακτηριστικά και αυτοί που αξιολογήθηκαν από τους εθελοντές ως πιο ελκυστικοί ήταν και αυτοί που διέθεταν τη χειρότερη ποιότητα σπέρματος.