Οι συχνές σεξουαλικές επαφές κόβουν την όρεξη

26-12-2016
Το σεξ βοηθά τόσο στην σωματική τόσο στην πνευματική μας υγεία αφού τονώνει σώμα και νου με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων δείχνει τώρα πως οι το συχνό σεξ κάνει καλό και στη σιλουέτα μας αφού μας κόβει την όρεξη.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο το York στη Βρετανία διαπίστωσαν πως με το σεξ αυξάνονται τα επίπεδα της ωκυτοκίνης που είναι γνωστή και ως ορμόνη της αγάπης. Αυτή με τη σειρά της μειώνει την όρεξη, ειδικά για τη ζάχαρη. 
 
Η έρευνα, η οποία δημοσιεύεται και στην Βρετανική εφημερίδα Daily Mail, δείχνει πως όσοι τρώνε συχνά έχουν συνήθως γονίδια που παράγουν χαμηλά επίπεδα της ορμόνης ωκυτοκίνη.
 
Με το σεξ, και ειδικά με τον οργασμό απελευθερώνεται η ωκυτοκίνη με αποτέλεσμα να μειώνεται και η όρεξη για φαγητό.
Καίγοντας την ώρα 100 θερμίδες, ο ανθρώπινος οργανισμός εκκρίνει την ορμόνη αυτή, η οποία εμποδίζει την υπερκατανάλωση τροφής, και κυρίως των γλυκών.
 
Το σεξ όχι μόνο μας κρατάει σε φόρμα, αλλά κάνει καλό και στο μυαλό, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που είχε δημοσιεύσει η γερμανική εφημερίδα “Bild”. Κάνοντας έρωτα, μειώνεται το στρες, δυναμώνουν οι μύες, και προστατεύουμε τον οργανισμό από την παχυσαρκία. Ακόμη κι αν κανείς “καίει” λιγότερες θερμίδες κατά την διάρκεια του σεξ απ΄ότι όταν κάνει σπορ, θωρακίζει το σώμα του από την παχυσαρκία. Ο οργανισμός όλων όσοι κάνουν σεξ αραιά και που,  παράγει λιγότερη τεστοστερόνη, κατά συνέπεια καταναλώνει λιγότερη ενέργεια παράγοντας έτσι τον κίνδυνο παχυσαρκίας.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: