Οι υπάλληλοι με «σύντρoφο γραφείου» είναι πιο αποδοτικοί

26-12-2016
Είναι γεγονός πως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο αποδοτικοί στην εργασία τους. Και είναι πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την αποδοτικότητα. Τώρα όμως οι επιστήμονες βρήκαν άλλον έναν. Την ύπαρξη συντρόφου μέσα στο γραφείο. Και δεν εννοούν απαραίτητα ερωτικού συντρόφου.
 
Ειδικοί ψυχολόγοι τους αποκαλούν «συντρόφους γραφείου» και η σχέση τους είναι κάτι περισσότερο από επαγγελματική αλλά όχι απαραίτητα ερωτική. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τέτοιου είδους σχέσεις κάνουν τα άτομα πιο παραγωγικά.
Τι υποδεικνύει δυο «συντρόφους γραφείου»; Μοιράζονται τα μπισκότα, τρώνε μαζί στην καφετέρια της εταιρίας ή πίνουν μαζί τον καφέ τους. Σχολιάζουν το ντύσιμο ο ένας του άλλο και ανταλλάσσουν e-mail όταν συμβαίνει κάτι σημαντικό στη δουλειά.
 
Βέβαια δεν συμφωνούν όλοι στο ότι μια τέτοια σχέση μέσα στο γραφείο κάνει καλό. Για παράδειγμα, ο ψυχολόγος Γκραντ Μπρεχτ από την Αυστραλία είναι υπέρ τέτοιων σχέσεων στον εργασιακό χώρο γιατί όπως λέει κάνει τους ανθρώπους πιο αποδοτικους.
Η ψυχολόγος Ντι Μαγκρίλ από την άλλη πιστεύει ότι ένας τέτοιος δεσμός μπορεί να «ταρακουνήσει» έναν γάμο. 
«Αν και υπάρχουν πιέσεις στο χώρο εργασίας, είναι διαφορετικές από εκείνες του σπιτιού. Εξάλλου, στη δουλειά μπορούν οι σύντροφοι γραφείου να πάνε για φαγητό να πιούνε ένα ποτήρι κρασί και να νιώσουν καλύτερα. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο εύκολα με τους συντρόφους ζωής, όταν υπάρχουν παιδιά και υποχρεώσεις στη μέση» λέει η Μαγκρίλ.
 
Σύμφωνα με στοιχεία, δύο στους τρεις Αυστραλούς εργαζόμενους έχουν σύντροφο γραφείου. Ανάμεσα τους και ο πρωθυπουργός της χώρας Κέβιν Ραντ.
 
Τι κάνει λοιπόν ένας σύντροφος γραφείου;
 
– Μας ακούει όταν θέλουμε να μιλήσουμε, ακόμα κι όταν απλά θέλουμε να ξεσπάσουμε.
– Μας στηρίζει σε μια κρίση
– Μας λέει ελεύθερα τις σκέψεις του
– Κρατά τα μυστικά μας
– Καταλαβαίνει το χιούμορ μας
– Γελά όταν λέμε τα ίδια ανέκδοτα και γενικά κάνει τη ζωή σας πιο υποφερτή στη δουλειά.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: