Οικονόμου: Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός σε εκπαιδευτικούς και ιερείς – Στους παιδιάτρους περνά ο εμβολιασμός των παιδιών

emvoliasmoi
07-09-2021

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, να υπάρξει περαιτέρω διεύρυνση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και στους εκπαιδευτικούς, εφόσον παρατηρηθεί ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μετά και το άνοιγμα των σχολείων στις 13 Σεπτεμβρίου. Επίσης, σήμερα αποφασίστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο εμβολιασμός των παιδιών να περάσει “στα χέρια” των παιδιάτρων.

«Οι επιλογές για την επέκταση της υποχρεωτικότητας είναι, έτσι κι αλλιώς, υπαρκτές παντού. Υπάρχει ως επιλογή για την κυβέρνηση η επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών για όλους. Υπάρχει και για τους εκπαιδευτικούς, αν παραστεί ανάγκη, παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά εκεί είναι αρκετά υψηλά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε πως: «Ανάλογα με το πώς πηγαίνει η κατάσταση (σ.σ. αναφορικά με τα κρούσματα) όχι μόνο στα σχολεία, αλλά και ευρύτερα».

Παράλληλα δεν απέκλεισε και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και για την εκκλησία και τη διεύρυνση των υποχρεωτικών εμβολιασμών και ανάμεσα στους ιερείς.

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το άνοιγμα των σχολείων

Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, τα Πανεπιστήμια ο ίδιος τόνισε πως θα υπάρξουν μονάδες εμβολιασμού έξω από τις σχολές της τριβάθμιας εκπαίδευσης.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι «οι παιδίατροι πρέπει να είναι η αιχμή του δόρατος για τον εμβολιασμό των παιδιών» και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς αυτή την κατεύθυνση και πως σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις».

Την ίδια στιγμή, σε επιφυλακή βρίσκεται η κυβέρνηση για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα και ειδικά για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ρυθμός στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι πολύ χαμηλός.

Έτσι, η κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα, προκειμένου να πειστούν οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να δοθεί η δυνατότητα και στους παιδίατρους να πραγματοποιούν εμβολιασμούς στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Από την κυβέρνηση, πάντως, ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τεθεί θέμα υποχρεωτικότητας στις ηλικίες 12-17 ούτε και να αλλάξουν προς τα κάτω τα ηλικιακά όρια του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.