ΟΚΑΝΑ: Αποκαταστάθηκε η προμήθεια του υποκατάστατου στη Μονάδα του Ηρακλείου της Κρήτης

08-03-2017

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων με αφορμή την έλλειψη υποκαταστάτου στη Θεραπευτική Μονάδα Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ στο Ηράκλειο Κρήτης, η διοίκηση του Οργανισμού ανακοίνωσε τα εξής:

Η έλλειψη του φαρμάκου για κάποιες ώρες της λειτουργίας της Μονάδας την Δευτέρα 6.3.2017 οφείλεται σε κακή συνεννόηση της προμηθεύτριας εταιρείας με το προσωπικό της Μονάδας, αποκαταστάθηκε την επομένη και σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται σε γενική έλλειψη υποκαταστάτου ή σε οποιαδήποτε ανεπάρκεια των διαδικασιών προμήθειας.

Η διοίκηση του Οργανισμού επιρρίπτει ευθύνες στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ για τη “διαρροή” των ελλείψεων τονίζοντας ότι ενώ είχε ενημερωθεί πλήρως για το γεγονός και την αιτία του, διαστρέβλωσε για ακόμη μία φορά την πραγματικότητα.

Η διοίκηση του Οργανισμού τέλος υπογραμμίζει ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η προμήθεια των φαρμάκων γίνεται με ανοιχτούς δημόσιους διαγωνισμούς, με τεράστιο όφελος για τον ΟΚΑΝΑ, και ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή τροφοδοσία των Μονάδων Υποκατάστασης με φάρμακο έως την ολοκλήρωσή τους. ενώ επίσης για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν υπάρχουν χρέη του Οργανισμού στους προμηθευτές του.