Όλα όσα μπορείτε να πάθετε από την έλλειψη του ύπνου σύμφωνα με την επιστήμη

26-12-2016
Όλοι οι άνθρωποι μπορεί κάποιες στιγμές να χάσουν την αίσθηση του χιούμορ τους και να μην έχουν όρεξη για αστεία. Τώρα, Βρετανοί επιστήμονες βρήκαν ποια είναι μια από τις αιτίες για τις οποίες μπορεί να συμβαίνει αυτό. Είναι η έλλειψη ύπνου.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Leeds στη Βρετανία έκαναν αναλύσεις σε δεκάδες άντρες και γυναίκες. Σκοπός τους να διαπιστώσουν τα ακριβή συμπτώματα της έλλειψης ύπνου.
Οι ειδικοί βρήκαν πως το 25% των ανθρώπων κοιμούνται λιγότερο από πέντε ώρες την ημέρα.
 
ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ
Άλλη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Carnegie Mellon στις Ηνωμένες Πολιτείες έδειξε πως όσοι κοιμούνται περισσότερες από 8 ώρες την ημέρα έχουν λιγότερες πιθανότητες να κρυολογήσουν από αυτούς που κοιμούνται λιγότερο από επτά ώρες την ημέρα.
 
ΧΙΟΥΜΟΡ
Ποιο είναι ένα από τα συμπτώματα της έλλειψης ύπνου; Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, ένα από αυτά είναι η έλλειψη της αίσθησης του χιούμορ. Η αδυναμία δηλαδή του ανθρώπου να αστειευτεί και να δεχτεί αστεϊσμούς. Αυτό τουλάχιστον έδειξε έρευνα από επιστήμονες του Στρατιωτικού Ινστιτούτου Ερευνών Walter Reed στις Ηνωμένες Πολιτειες.
 
ΦΩΝΗ ΡΟΜΠΟΤ
Ερευνητές από την Μονάδα Ερευνών για τον Ύπνο του Πανεπιστημίου του Loughborough στη Βρετανία διαπίστωσαν πως όταν ο άνθρωπος δεν έχει κοιμηθεί αρκετά, η φωνή του αρχίζει και είναι μονότονη και επίπεδη… όπως ενός ρομπότ.
 
ΠΟΝΟΙ
Έρευνα που έκαναν ειδικοί από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Νορβηγίας έδειξε πως η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει την αίσθηση πόνων σε όλο το σώμα.
 
ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΤΟ ΗANGOVER
Έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Psychopharmacology έδειξε πως όταν κάποιος δεν έχει κοιμηθεί αρκετά είναι πιο εύκολο να τον πειράξει το αλκοόλ σε σύγκριση με κάποιον που έχει κοιμηθεί ένα πλήρες 8ωρο.
 
ΚΑΚΟΔΙΑΘΕΤΟΣ
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης στη Σουηδία διαπίστωσαν πως η έλλειψη ύπνου κάνει τον άνθρωπο να δείχνει κακοδιάθετος.
 
ΦΑΓΗΤΟ
Όπως έδειξε έρευνα που έκαναν ειδικοί από το Κέντρο Ύπνου του Νοσοκομείου London Bridge στο Λονδίνου, όσοι δεν κοιμούνται έχουν την τάση να τρώνε περισσότερο. Αυτό φυσικά οδηγεί σε αύξηση του βάρους όταν γίνεται να μεγάλες περιόδους.
 
ΚΑΚΗ ΜΝΗΜΗ
Η ίδια έρευνα έδειξε πως όσοι δεν κοιμούνται αρκετά είναι πιο εύκολο να ξεχάσουν σημαντικές πληροφορίες μέσα στην ημέρα επειδή απλά δεν μπορούν να τις συγκρατήσουν. Έτσι είναι πιο εύκολο για παράδειγμα να ξεχάσουν που έχουν παρκάρει ή που έχουν βάλει τα κλειδιά του αυτοκινήτου.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: