ΟΠΕΚΑ: Έναρξη Παιδικού Κατασκηνωτικού Προγράμματος στις 22 Ιουνίου 2024

21-06-2024

Ο ΟΠΕΚΑ ανακοινώνει την έναρξη του παιδικού κατασκηνωτικού προγράμματος για το 2024, το οποίο ξεκινά το Σάββατο 22 Ιουνίου. Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε και τα ονόματα των κληρωθέντων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ. Το πρόγραμμα αφορά τη φιλοξενία 1.500 παιδιών, δικαιούχων του παιδικού κατασκηνωτικού προγράμματος του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ, σύμφωνα με το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Πληροφορίες για τους Δικαιούχους

Οι δικαιούχοι μπορούν να αναζητήσουν τα ονόματά τους στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες, εισάγοντας τον ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ του γονέα. Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί το δελτίο παιδικού κατασκηνωτικού προγράμματος, το οποίο πρέπει να εκτυπώσουν και να προσκομίσουν στην κατασκήνωση. Κάθε γονέας δικαιούχος μπορεί να εκτυπώσει ένα δελτίο για κάθε παιδί του.

Επιλογή Κατασκήνωσης

Ο κατάλογος των συμβεβλημένων παιδικών κατασκηνώσεων είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα του Οργανισμού. Οι γονείς μπορούν να επιλέξουν την κατασκήνωση που προτιμούν από τον κατάλογο των συμβεβλημένων.

Διάρκεια και Δικαιούχοι

Το πρόγραμμα προσφέρει φιλοξενία 16 ημερών (15 διανυκτερεύσεις) για παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών. Οι ημερομηνίες ισχύος του προγράμματος είναι από 22 Ιουνίου 2024 έως 31 Αυγούστου 2024 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 10 Σεπτεμβρίου 2024 για τα παιδιά με αναπηρία (ποσοστό 50% και άνω).

Οικονομική Συμμετοχή και Υγειονομικά Πρωτόκολλα

Ο ΟΠΕΚΑ επιδοτεί τις επιχειρήσεις που παρέχουν τη φιλοξενία, και εξασφαλίζει ότι δεν προκύπτει καμία οικονομική συμμετοχή από τους δικαιούχους για το 2024. Οι κατασκηνώσεις οφείλουν να τηρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης ασθενειών και ατυχημάτων. Ο ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε παράτυπη συμπεριφορά των συμβεβλημένων κατασκηνώσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε τα ονόματα των δικαιούχων, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες.