Οργασμός: Πέντε απρόσμενες αιτίες που φέρνουν τον οργασμό

26-12-2016
Οι γυναίκες έρχονται σε οργασμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Κι όμως. Όχι μόνο τότε. Η επιστήμη έχει αναδείξει άλλες πέντε αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν οργασμό σε μια γυναίκα. Ποιες είναι αυτές;
 
Φάρμακα:
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Necmettin Erbakan στην Τουρκία μελέτησαν την υπόθεση μιας 42χρονης γυναίκας η οποία πήρε το φάρμακο ρασαγιλίνη για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του Parkinson.
Έπειτα από λίγες ημέρες η γυναίκα παρουσίαζε αυξανόμενη ερωτική διέγερση και επιθυμία που της προκαλούσαν τρεις έως πέντε φορές την ημέρα αυτόματους οργασμούς, οι οποίοι διαρκούσαν από 5 έως 20 δευτερόλεπτα.
 
Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Parkinsonism and Related Disorders» έδειξε πως όταν η γυναίκα σταμάτησε να παίρνει το συγκεκριμένο φάρμακο, σταμάτησαν και οι οργασμοί.
 
Όπως υποστηρίζουν οι γιατροί, οι οργασμοί οφείλονταν στην αύξηση των επιπέδων της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο της γυναίκας. Η ντοπαμίνη είναι η ουσία που παίζει ρόλο-κλειδί στο Πάρκινσον, αλλά σχετίζεται και με την ευχαρίστηση.
 
Όπως εξηγεί ο Δρ, Μπάρι Κομισάρουκ, καθηγητής Ψυχολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Rutgers του Νιού Τζέρσι «υπάρχουν όντως ορισμένα φάρμακα που μπορεί να διεγείρουν την σεξουαλική αντίδραση. Όπως η ρασαγιλίνη, έτσι και αυτά ενεργοποιούν την ντοπαμίνη, η οποία απελευθερώνεται και στη διάρκεια του οργασμού».
 
Τοκετός, γυμναστική, φαντασιώσεις και διέγερση του ποδιού:
 
– Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Sexologies» συμμετείχαν μαίες οι οποίες είχαν συμμετάσχει σε περισσότερους από 206.000 φυσικούς τοκετούς. Όπως είπαν, στους 668 από αυτούς (ή στο 0,3% των γεννήσεων) οι έγκυοι είχαν εκδηλώσει αισθήσεις οργασμού, ενώ 9 από τις οσονούπω μητέρες είχαν παρουσιάσει πλήρη οργασμό.
Που οφείλεται όμως αυτό; Όπως εξηγούν οι ειδικοί, καθώς βγαίνει το μωρό, διεγείρει τις ίδιες περιοχές του κόλπου που φυσιολογικά διεγείρονται και κατά τη διάρκεια του σεξ.
 
– Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Indiana στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν  370 γυναίκες, ηλικίας από 18 έως 63 ετών. Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσίευσαν στην επιθεώρηση «Sexual and Relationship Therapy» έδειξαν πως ασκήσεις όπως τα βάρη, η κολύμβηση, οι κοιλιακοί, η ανάβαση με σκοινί, ακόμα και η γιόγκα μπορεί να προκαλέσουν ερωτική διέγερση και οργασμό.
Σύμφωνα με την έρευνα μάλιστα, το 5% των γυναικών νιώθουν ερωτική διέγερση και φτάνουν στην κορύφωση όταν κάνουν γυμναστική.
 
– Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Rutgers, έδειξε πως όταν οι γυναίκες έχουν ερωτικές φαντασιώσεις, αναπνέουν βαθιά και σφίγγουν τους πυελικούς μυς τους, με αποτέλεσμα να προκαλούν μια οργασμική αίσθηση σε όλο το σώμα τους. Κάτι που, σύμφωνα με την έρευνα ισχύει και για τους άντρες.
Μάλιστα, όπως τόνισε ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Κομισάρουκ, η αίσθηση αυτή είναι ανάλογη με τον οργασμό που προκαλείται από την διέγερση των γεννητικών οργάνων.
 
– Έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Sexual Medicine» μελέτησε την περίπτωση μίας 55χρονης γυναίκας από την Ολλανδία, η οποία είχε οργασμό χωρίς σεξουαλική διέγερση πέντε έως έξι φορές την ημέρα εξαιτίας νευρολογικής βλάβης στο πόδι της.
Οι γιατροί ονόμασαν την κατάσταση «σύνδρομο οργασμού από το πόδι» και είναι η μόνη καταγεγραμμένη του είδους της.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: